Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η οργή ξεχειλίζει στο Φέργκιουσον: Ένταση και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών

Πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερς. Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον στο Μιζούρι, σύμφωνα την εφημερίδα St. Louis Post-Dispatch. Δεκάδες διαδηλωτές έτρεξαν για να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ ακούγονταν κραυγές "χτύπησαν αστυνομικό", δήλωσε ο φωτορεπόρτερ.
Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά τη νύκτα έξω από την αστυνομική διεύθυνση του Φέργκιουσον, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού στης αστυνομίας της πόλης Τόμας Τζάκσον.




Διαδηλωτές ζητούσαν την απομάκρυνση του Τζάκσον μετά τον φόνο του άοπλου νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον στις 9 Αυγούστου 2014, που προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη τη χώρα.

Η παραίτηση του Τόμας Τζάκσον είναι η τελευταία μίας σειράς παραιτήσεων αξιωματούχων μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που καταγγέλλει σειρά ρατσιστικών καταχρήσεων εκ μέρους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης του Φέργκιουσον.



Embedded image permalink


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου