Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Εδώ και περίπου τρία χρόνια, οι μνημονιακή κυβέρνηση ίδρυσε έναν θεσμό «προστασίας των πολιτών από τον κίνδυνο των παράνομων μεταναστών». Πρόκειται για τα «κέντρα κράτησης μεταναστών», αυτές τις αποθήκες ψυχών, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι συνθήκες βέβαια ουδέποτε είχαν κάτι το «σύγχρονο», εφόσον η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και φροντίδα είναι ανύπαρκτη. Πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε μικρούς χώρους και μέχρι πρότινος δεν γνώριζαν για πόσο θα μείνουν έγκλειστοι.
Η Κόρινθος δεν έμεινε εκτός από το σχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης. Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο στρατόπεδο του 6ου συντάγματος πεζικού. Η διαδικασία απελευθέρωσης των μεταναστών έχει ξεκινήσει πανελλαδικά τον τελευταίο μήνα.
Η Αρ.Εν Κορίνθου στηρίζει το κάλεσμα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου για συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο, το Σάββατο 7/3, στη 1μμ από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη).
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους μετανάστες που κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες και ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό, απαιτώντας να μην ξαναδούμε στρατόπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου