Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ (12/11):ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εντυπωσιακή εως πρωτοφανή συμμετοχή αναμένεται να σημειώσει η Γενική Απεργία της Πέμπτης (12/11) τόσο στο δημόσιο όσο και στονιδιωτικό τομέα. Ταξικά Σωματεία και Ομοσπονδίες δουλεύουν εντατικά για την επιτυχίατης απεργίας, η οποία στρέφεται εκ των πραγμάτων ευθέως κατά του συνόλου των βάρβαρωνμνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται και
σχεδιάζονται από την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς: ασφαλιστικό, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, φορολεηλασία, πλειστηριασμοί κλπ κλπ.
Για την επιτυχία της απεργίας, η οποία έχει ανησυχήσει σφοδρώς όλα τα μνημονιακά κόμματα, εργάζονται όλες οι αριστερές δυνάμεις, αν και όχι συντονισμένα και ενωτικά όπως θα έπρεπε, ενώ όλες της τις δυνάμεις στον απεργιακό συναγερμό έχει αφιερώσει η Λαϊκή Ενότητα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι στη Γενική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σειρά από επαγγελματικές οργανώσεις (δικηγόροι κλπ), ενώ το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα δώσουν και αντιπροσωπείεςαγροτών και κτηνοτρόφων, δίνοντας, έτσι, στον απεργιακό αγώνα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης αγωνιστικής, κοινωνικής συμμαχίας, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Στο μεταξύ πολύ μεγάλες, εως μεγαλειώδεις και ιδιαίτερα μαχητικές, αναμένεται να είναι οισυγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ' όλα σε Αθήνα και Θεσ/κη, και ιδιαίτεραμαχητική και μαζική προβλέπεται να είναι η συμμετοχή της νεολαίας, φοιτητικής και μαθητικής.

Πολιτικοί κύκλοι υπογραμμίζουν στην Iskra ότι είναι, μάλλον, πρωτοφανές να κηρύσσεται με διαγραφόμενη μεγάλη ανταπόκριση, Γενική απεργία απέναντι σε μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, η οποία, μόλις, ξεπερνά το μήνα.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι αυτή η Γενική απεργία και οι συγκεντρώσεις δεν θα είναι καθόλου υπερβολή, αν χαρακτηρίζονταν ως απαρχή ανατροπής του μνημονιακού σκηνικού, μια ανατροπή η οποία δεν φαίνεται να αργεί, σε όφελος δημοκρατικών, αντιμνημονιακών, προοδευτικών εξελίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου