Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΜΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πολλές χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείςαπό όλα τα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν σε μια πρωτοφανή σε όγκο αγωνιστική παρουσία στην πλατεία Συντάγματος, συμμετέχοντας στοπαναγροτικό και κτηνοτροφικό συλλαλητήριοενάντια στον τρόπο φορολόγησής τους και στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό.
Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, στο παναγροτικό συλλαλητήριο, όταν ομάδα συγκεντρωμένων απωθήθηκε από τα ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων, στο όνομα δήθεν της διαφύλαξης του κτηρίου της Βουλής.

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση των αγροτών, μαζί με την πρόσφατη πετυχημένη πανεργατική απεργία, και τις μεγάλες πορείες για το Πολυτεχνείο, έρχονται να καταδείξουν ότι όχι μόνο υπάρχει γενικευμένηλαϊκή κατακραυγή ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα και τις μνημονιακές πολιτικές της, αλλά και ότι παίρνουν έκταση οι αγωνιστικές διαθέσεις και οι ενωτικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού. Είναι προφανές, ότι ένα γιγάντιο ενωτικό εργατικό-λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε εξέλιξη και δίπλα του μια αγωνιστική αφύπνιση της νεολαίας, καταστάσεις που σύντομα θα βάλουν την ανατρεπτική σφραγίδα τους στην πορεία της χώρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Το σημερινό εντυπωσιακό σε μαζικότητα και παλμό συλλαλητήριο του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου επιβεβαιώνει την καθολική αντίθεση της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων στα σφαγιαστικά για τους άγροτο-κτηνοτρόφους μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, δίνει τη χαριστική βολή στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας και αντιπροσωπεύει το τέλος της μικρομεσαίας αγροτιάς και των κτηνοτρόφων της πατρίδας μας. Η μικρομεσαία αγροτιά και οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας δεν μπορούν να αντέξουν να παράγουν σε καθεστώς φορολογικής εξόντωσης, πανάκριβου πετρελαίου και ρεύματος, υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών και συντάξεων πείνας, σηκώνοντας, παράλληλα, σειρά από πρόσθετα βάρη.

Αυτήν την ώρα πρέπει να αποσυρθούν αμέσως όλα τα μέτρα του τρίτου μνημονίου σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων και να ακυρωθεί και το ίδιο το τρίτο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη αντιμνημονιακή προοδευτική ανατροπή, η οποία είναι προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και για να μπει η χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης, συνολικότερης παραγωγικής ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης.



Εικόνες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, κατά το...
παναγροτικό συλλαλητήριο, έξω από την βουλή.
Οι φωτό από το newsbeast...






























Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

από http://www.iskra.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου