Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τριγμοί στην κυβέρνηση - Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από το βουλευτικό αξίωμα, μετά από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Προηγήθηκαν διαρροές περί μη παρουσίας του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την ψηφοφορία των νέων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης. Το κλίμα για το κυβερνητικό στρατόπεδο βαραίνει τόσο από τις αλλαγές στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, όσο και από την επιβολή φόρου στο κρασί, που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης αναφερόταν: «Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα».
Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν από το βράδυ της Τετάρτης για τον φόρο στο κρασί, με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το μέτρο.
Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, τονίζοντας ότι η επιβολή του ειδικού φόρου θα προκαλέσει φαινόμενα παραοικονομίας και λαθρεμπορίου.

Προβληματισμός υπάρχει και για το μείζον ζήτημα των αλλαγών στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν πως η απόσταση καλύφθηκε με μεγαλύτερες υποχωρήσεις από τους θεσμούς.
Ωστόσο κυβερνητικοί βουλευτές εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, παρόλο που το βράδυ της Τετάρτης στελέχη της κυβέρνησης ξεκίνησαν γύρο επαφών για να λάβουν καθησυχαστικές απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου