Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (7/4) ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑ.Ε
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΠΑ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Με την 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, κλιμακώνει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, ενάντια στο αντιασφαλιστικό πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ,μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.
Κάλεσμα για την πιο πλατιά και αγωνιστική συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα απευθύνει με ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Ενότητα”, η οποία καλεί, ειδικότερα, για συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό, το οποίο διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ.ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο την παλλαϊκήκορύφωσή τους. Στην κινητοποίηση της Πέμπτης δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ με απόφαση Παναγόπουλου, παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου