Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΧΩΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις οποίες συμμετείχαν και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σύλλογοι Μηχανικών, Δικηγορικοί σύλλογοι, η ΕΣΗΕΑ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Το βασικό αίτημα-σύνθημα στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ήταν να μην κατατεθεί στη Βουλή και να μην ψηφιστεί απ' αυτή το νέο μνημονιακό πακέτο σφαγιαστικών μέτρων σε βάρος των συντάξεων, των λαϊκών εισοδημάτων, της λαϊκής κατοικίας και της δημόσιας περιουσίας.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που ακολούθησε προς την πλατεία Συντάγματος, τον αγωνιστικό τόνο έδωσαν τα μαζικά μπλοκ των εκπαιδευτικών, των δημοσιογράφων και άλλων κλάδων του δημόσιου τομέα.

Μαζικό και μαχητικό ήταν το μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με την παρουσία του επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ με διακριτά μπλοκ συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Το ΠΑΜΕ, ως συνήθως, έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα.

Κύκλοι συνδικαλιστών, που αναφέρονται στη ΛΑ.Ε, δήλωσαν στην Iskra ότι θα επιδιώξουν άμεσα ν' αλλάξει η απόφαση που πήραν ο Παναγόπουλος και το ΠΑΜΕ, βάζοντας στο γύψο το εργατικό κίνημα για 2 μήνες, για 48ωρη γενική απεργία μόλις κατατεθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο στη Βουλή και η απεργία αυτή να γίνει σε ρητή ημερομηνία πριν την κατάθεσή του με αίτημα και στόχο να μην καταταθεί. Επίσης ότι θα πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε αυτή η απεργία να πάρει χαρακτήρα λαϊκού ξεσηκωμού με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νέων,μικρομεσαίων επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων.

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ, ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ “ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ” ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης συμμετείχε με το μπλοκ της ΛΑ.Ε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

“Είναι τραγωδία για τη χώρα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ακολουθεί μια πορεία όλο και μεγαλύτερηςυποτέλειας, παράδοσης και υποδούλωσης στους δημίους του ελληνικού λαού.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη “γλώσσα” που έβγαλε στο ΔΝΤ, γρήγορα έβαλε την “ουρά στα σκέλια” και υποταγμένος είναι έτοιμος να αποδεχθεί ό,τι πιο εξουθενωτικό του ζητήσουν.

Η χώρα έχει μετατραπεί σε “μπαλάκι” και “κλωτσοσκούφι” ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ. Ανάμεσα στον Σόιμπλε και τον Τόμσεν.

Ο ελληνικός λαός έχει τοποθετηθεί στην κλίνη του Προκρούστη, έχοντας να ξεχειλώνει το πακέτο μέτρων από τη μια μεριά η γερμανική ΕΕ και από την άλλη το αμερικάνικο ΔΝΤ.

Το πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, με περικοπή των συντάξεων και νέους φόρους, θα είναι πολύ χειρότερο και βαρύτερο από τα αρχικά σχέδια και κινδυνεύει να δώσει τηχαριστική βολή στον τόπο και τους πολίτες.

Τα σχέδια όμως ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης και μνημονιακών κομμάτων δεν θα περάσουν. Αυτά τα μέτρα, μαζί με τα μνημόνια, θα ανατραπούν από μεγάλους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.

Κάνουν όνειρα θερινής νυκτός όσοι νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα ανεχθεί το σφαγείο που του ετοιμάζει η γερμανική ΕΕ, το μισητό ΔΝΤ και η άθλια υποδουλωμένη κυβέρνηση Τσίπρα με τα μνημονιακά συνεταιράκια της”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου