Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Υποστήριξη από την Ελλάδα στο κίνημα του Μπέρνι Σάντερς!

Άργησε μερικούς μήνες αλλά τελικά ο απόηχος του «φαινομένου» Μπέρνι Σάντερς που ξεσηκώνει εκατομμύρια Αμερικανών έφτασε και στην Ευρώπη. Και έτσι, είδαμε πριν λίγες μέρες τον Γάλλο αριστερό ηγέτη Ζαν Λυκ Μελανσόν να κάνει την αυτοκριτική του επειδή «στο παρελθόν, ειλικρινά είχα άδικο που δεν ενδιαφερόμουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή έβαζα τα πάντα στο ίδιο σακί», πριν αναφωνήσει γοητευμένος: «Ε, λοιπόν όχι. Ο Μπέρνι Σάντερς τολμά τώρα μια φοβερή πρόκληση απέναντι στο σύστημα»!...
Εδώ στην Ελλάδα ισχύει βέβαια όχι μόνο ό,τι δήλωσε ο Μελανσόν αλλά και κάτι παραπάνω: Ότι κατά κάποιο τρόπο έχουμε να βγάλουμε μια υποχρέωση στον Μπέρνι Σάντερς, ότι του χρωστάμε να του ανταποδώσουμε τα πάρα πολλά που αυτός έχει κάνει στο πλευρό του άγρια δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Και να λοιπόν που από τον Bernie the Greek φτάνουμε τώρα στους… Greeks for Bernie! Ή μάλλον, στην πρωτοβουλία των «Ελλήνων για το μαζικό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς» που γεννήθηκε αυτές τις μέρες, για να κάνει όλα αυτά που υπόσχεται στη σύντομη ιδρυτική της «διακήρυξη» που ακολουθεί ευθύς αμέσως:
Ξεκινάμε!

Η πρωτοβουλία «Έλληνες για το μαζικό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς» εμφανίζεται για να καλύψει ένα κενό: Εκείνο της πληροφόρησης της ελληνικής κοινής γνώμης για το ιστορικής σημασίας μαζικό κίνημα που δημιουργεί η πρωτοφανής λαϊκή υποστήριξη στην προσπάθεια του Μπέρνι Σάντερς να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Και αυτό επειδή η – παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα- μεθοδευμένη απουσία επαρκούς και αντικειμενικής πληροφόρησης για την κινητοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών στο πλευρό του Μπέρνι Σάντερς, στερεί την ελληνική γνώμη από το δικαίωμά της να σχηματίσει ανεπηρέαστα τη δική της γνώμη και να συνειδητοποιήσει ότι οι αγώνες του ελληνικού λαού συγκλίνουν με εκείνους του μαζικού ριζοσπαστικού κινήματος που στηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς! Ότι είναι κοινοί αγώνες! Και όλα αυτά μην ξεχνώντας ότι ο Μπέρνι ήταν και είναι υπέρμαχος των δικαίων του ελληνικού λαού και αμετακίνητος υποστηρικτής των αγώνων του όσο κανείς άλλος ξένος πολιτικός. Τόσο καταγγέλλοντας το ΔΝΤ και τους άλλους δημίους του ελληνικού λαού όσο και στηρίζοντας δημόσια το ηχηρό του Όχι στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 και το δικαίωμά του να ελέγξει, να καταγγείλει και να μην αποπληρώσει το άνομο και παράνομο δημόσιο χρέος.

Η πρωτοβουλία «Έλληνες για το μαζικό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς» δεν περιορίζεται όμως μόνο στη πληροφόρηση. Επιδίωξή της είναι να συμβάλλει να αναπτυχθεί στη χώρα μας η έμπρακτη αλληλεγγύη στο υπό διαμόρφωση αμερικανικό μαζικό κίνημα στήριξης στον Μπέρνι Σάντερς. Και αυτό επειδή γνωρίζει πόσο ανάγκη έχει και πόσο επιθυμεί αυτό το νεαρό και τόσο ριζοσπαστικό αμερικανικό κίνημα τη διεθνιστική υποστήριξη από κάθε γωνιά του πλανήτη, ειδικά αυτή την ώρα που δέχεται τη λυσσαλέα επίθεση σύσσωμου του αμερικανικού κατεστημένου.

Το ίδιο φιλοδοξεί όμως να πράξει η πρωτοβουλία μας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενθαρρύνοντας την εμφάνιση ανάλογων πρωτοβουλιών σε άλλες χώρες καθώς και τη συνεργασία και δικτύωση μεταξύ τους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η ελληνική πρωτοβουλία εγκαινιάζει ταυτόχρονα το «ελληνικό» της Έλληνες για το μαζικό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς αλλά και το «ευρωπαϊκό» (πολυγλωσσικό) facebook Europeans-for-Bernies-mass-movement, το οποίο φιλοξενεί ήδη κείμενα και πληροφορίες σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Τέλος, η πρωτοβουλία «Έλληνες για το μαζικό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς» δεν κρύβει ότι θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην ιστορικής σημασίας πολυπόθητη μετεξέλιξη του κινήματος υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς σε ένα μόνιμο μαζικό, ριζοσπαστικό και ταξικό κίνημα. Ένα κίνημα που απεγκλωβίζοντας εκατομμύρια εργαζομένων, νέων, γυναικών, καθώς και αφρο-αμερικανών, Λατίνων και Ιθαγενών Αμερικανών πολιτών από τον δικομματισμό του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην καρδιά της πλανητικής ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης και να αλλάξει τον ρου της ιστορίας προς όφελος όλων των καταπιεσμένων του κόσμου αλλά και του ίδιου του απειλούμενου πλανήτη μας.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε όλες και όλους εσάς που συμφωνείτε με τα παραπάνω, και ζητάμε τη βοήθεια, τη στήριξη, και τη συμμετοχή σας. Γράψτε μας στο BernieSolidarityCommittee@gmail.com

http://forBerniesMassMovement.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου