Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΠEMΠΤΗ 21/4/2016 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΠEMΠΤΗ 21/4/2016 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΩΡΑ 13.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ & ΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ(Ταχ. Δ/νση: Τ.Σεχιώτη 38-40 ΤΡΙΠΟΛΗ)
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ & ΕΛΜΕ Πελοποννήσου την ΠEMΠΤΗ 21/4/2016 και ώρα 13.30 το μεσημέρι έξω από Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου .Το ΔΣ της ΔΟΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (11.00π.μ.-2.00μ.μ.).
Μπροστά στην εμμονή του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που:
Ø Δεν προβλέπουν, για μια ακόμη φορά, μόνιμους διορισμούς καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
Ø Ανατρέπουν τους πίνακες των αναπληρωτών, κλέβουν την προϋπηρεσία τους και απαξιώνουν το πτυχίο και τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν απ’αυτό.
Ø Οδηγούν σε κατάργηση εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν τραγικά την προσχολική αγωγή ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ,
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ.
Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:
Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση
Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα
Κατάργηση του Ν.3848/10.
Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση
Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό
Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με αναλογία 1:15
Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.
Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/4 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(ΑΘΗΝΑ) ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ή ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ :Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει επέκταση της τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες για τον πρωινό κύκλο(8-11πμ) ή τις τρεις τελευταίες ώρες για τον απογευματινό κύκλο (2-5 μμ.).


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου