Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 63ΧΡΟΝΗΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Ε' ΔΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (ΔΙΑΓΡΑΦΗ) ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Νέες μεγάλες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν και αυτήν την Τετάρτη, έξω από τα Ειρηνοδικεία, τα κινήματα στις μεγάλες πόλεις και τους Δήμουςόλης της χώρας και ιδιαίτερα στην Αθήνα και τη Θεσ/νικη, με στόχο να ματαιώσουν για άλλη μια φορά τους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκήςπεριουσίας των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται από το κίνημα αυτήν την Τετάρτη στη Θεσ/νικη, και στην αποτροπή ενός εκπλειστηριασμού ντροπής που επιχειρεί στο Δήμο Συκεών η εφορία. Συγκεκριμένα η εφορία σχεδιάζει να εκπλειστηριάσει την πρώτη και μοναδική κατοικία 61 τ.μ. μιας 63χρονης φτωχής γυναίκας με προβλήματα υγείας. Η μαζική συμμετοχή όλων μας για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Στελέχη του κινήματος δήλωναν την αποφασιστικότητα τους να ματαιώσουν αυτόν τον ιδιαίτερα επαίσχυντο πλειστηριασμό.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών τείνει να γίνει θεσμός κάθε Τετάρτη, έχει αποδειχθεί ότι είναι νικηφόρο, το μόνο, ίσως, νικηφόρο κίνημα αυτής της περιόδου, το οποίο συνεχώς διευρύνεται και ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Η ΛΑ.Ε. αλλά και σειρά άλλων πολιτικών δυνάμεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κινημάτων καλούν σε αγωνιστική παρουσία και αυτήν την Τετάρτη, έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας, χωρίς ανταγωνισμούς και πρωτοκαθεδρίες, σε ισότιμη συλλογική αλληλέγγυα βάση.

Το ευρύτερο πολιτικό, κινηματικό και κοινωνικό μέτωπο που χτίζεται μέσα από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η νικηφόρα εξέλιξη του, δείχνει την δύναμη και την αποτελεσματικότητα που θα μπορούσε να έχει ένα γενικότερο πολιτικοκοινωνικό και κινηματικό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα, την τρόϊκα και τα μνημόνια για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της χώρας.

Η Iskra υπογραμμίζει ότι ένα τέτοιο μέτωπο θα αντιπροσώπευε μια πραγματική απειλή για το σύστημα, θα τρόμαζε τα μνημονιακά κατεστημένα και είναι βέβαιον ότι θα ανέτρεπε γρήγορα το σημερινό καταθλιπτικό μνημονιακό σκηνικό.

Όλοι και όλες την Τετάρτη στις 3 μ.μ. έξω από τα Ειρηνοδικεία για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια μας, να πετάξουμε στα σκουπίδια την απογοήτευση μας και να δώσουμε χώρο για να ανασάνει η ελπίδα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 63ΧΡΟΝΗΣ

Διαμαρτυρία έξω από την Ε΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, με μοίρασμα προκηρύξεων και κάλεσμα του κόσμου κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο συμμετέχει και η Λαϊκή Ενότητα.

Η διαμαρτυρία έγινε εκεί, γιατί η συγκεκριμένη εφορία βγάζει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία, μιας 63χρονης γυναίκας, εμβ. 61 τμ., στη λαϊκή συνοικία των Συκεών.

Η «έκπληξη» για τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στην Εφορία και να μιλήσουν στην Προϊσταμένη, ήταν η παρουσία ανδρών των ΥΜΕΤ, εντός της οικοδομής όπου στεγάζεται η Ε' Δ.Ο.Υ., στην οδό Κρυστάλλη, καθώς και η κλειδωμένη πόρτα της Εφορίας, σε ώρα συναλλαγών. Μάλιστα, οι άνδρες των ΥΜΕΤ είχαν παραταχθεί εκεί, πριν ακόμη εμφανιστούν στην περιοχή οι διαδηλωτές.

Μετά από επιμονή των διαδηλωτών, οι άνδρες των ΥΜΕΤ αποχώρησαν, και ξεκλειδώθηκε η πόρτα, οι διαδηλωτές μπήκαν στο χώρο της Εφορίας, για να ξανασυναντήσουν κλειδωμένες πόρτες, και αυτήν της προϊσταμένης.

Το ρόλο του μεσολαβητή για να μιλήσουν οι διαδηλωτές με την προϊσταμένη έπαιζε ο υπεύθυνος της αστυνομίας, ο οποίος μάλιστα, καθ΄ υπόδειξη της προϊσταμένης - η οποία κατ επανάληψη δήλωνε ότι συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον αρμόδιο Υπουργό- ζητούσε από τους δημοσιογράφους να μη μπουν στο χώρο της Εφορίας.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη 9/11, ώρα 3.30΄μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκηςκαι εκατοντάδες αλληλέγγυοι πολίτες θα σταματήσουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών για μια ακόμη φορά, μέχρις ότου η κυβέρνηση κατοχυρώσει νομικά το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, και σταματήσουν οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Ε' Δ.Ο.Υ., επισημαίνει στον κ. Σκουρλέτη ότι δεν έκανε καθόλου καλή αρχή ως νέος Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του και τα θέματα Προστασίας του Πολίτη.




ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου