Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

" Το ψήφισμα που δεν διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο 10/8/2011&7/92011"
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΟΪΚΑ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ Η ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εμείς, οι πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στους υπόλοιπους πρόθυμους που καθ’ υπαγόρευση της τρόϊκας μετατρέπονται άβουλα σε προαγωγό οικονομικής δικτατορίας για την πατρίδα μας. Με τα νομοσχέδια του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου που ψήφισαν σκοπεύουν να εκποιήσουν τη δημόσια και δημοτική περιουσία ενάντια στη θέληση της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού.
Ενημερώνουμε όσους διαβλέπουν μια επενδυτική ευκαιρία, ότι δεν θα αργήσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση, που σύντομα θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στην χώρα. Οι υπογραφές και τα νομοσχέδιά της είναι άκυρα. Δεν τα έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός και βεβαίως δεν τα αναγνωρίζει.
Προειδοποιούμε κάθε επίδοξο επενδυτή να μην σκεφτεί καν να πλησιάσει σε δημοπρασία η εκποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας ή γης μας και πολύ περισσότερο να μην την αγοράσει. Εκτός του ότι όταν επανακτήσουμε ως λαός την κυριαρχία της χώρας μας θα χάσει ότι αγόρασε, τα χρήματά του που συμμετείχαν στην παράνομη συναλλαγή δεν θα του επιστραφούν.

Επίσης τον προειδοποιούμε ότι μέχρι να ξαναποκτήσουμε τον έλεγχο της χώρας, στα πλαίσια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας όπως αυτά απορρέουν και από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των λαών και των ανθρώπων, θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο μέσα από την αυτο-οργάνωσή μας για να ακυρώσουμε στην πράξη και να σαμποτάρουμε την τυχόν επένδυσή του.

Ας μην τολμήσει λοιπόν κανείς επίδοξος επενδυτής να κάνει ψώνια ευκαιρίας δημόσιας περιουσίας και γης στην Ελλάδα, εκτός κι αν αντιλαμβάνεται το υψηλό ρίσκο της επένδυσής του. Σε αυτή την περίπτωση, η επένδυσή του θα «είναι ευπρόσδεκτη» στην χώρα όπου όταν στερείς την ελευθερία στο λαό της, ξέρει να γεννά έναν Κανάρη ή να κάνει συντρίμμια μια γέφυρα στον Γοργοπόταμο.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να εγκρίνει το ψήφισμα αυτό το ψήφισμα αποστέλλοντάς το προς τη Βουλή των Ελλήνων και τα Μ.Μ.Ε.

Συντονιστικό Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Ξυλοκάστρου.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
Μυστικό προσκλητήριο στις «Ειδικές Ζώνες» της Πελοποννήσου
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΤης ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ

Το μάτι πονηρά φαίνεται ότι έχει κλείσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο «Γερμανικό Σχέδιο Μάρσαλ», βασισμένο σε... μοντέλο Κίνας, αλλά και στην οδηγία Μπόλκεσταϊν. Μάλιστα έχει δρομολογήσει την αδελφοποίηση της Πελοποννήσου με το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βετσφαλίας, όπως ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Γερμανός υφυπουργός Στέφαν Καπφέρερ με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη ΣΤΗ ΦΩΤΟ

Την αποκάλυψη στην «Ε» έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, που κατέθεσε και σχετική ερώτηση (25/7) στον κ. Τατούλη, χωρίς βέβαια να πάρει... απάντηση.

Ακολούθως, το θέμα έφερε στην Κομισιόν με ανάλογη ερώτηση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Σύμφωνα με τα ελληνικά και γερμανικά δημοσιεύματα, πατέρας και εμπνευστής του «Γερμανικού Προγράμματος Επενδύσεων στην Ελλάδα» ή «Γερμανικού Σχεδίου Μάρσαλ» θεωρείται ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ. Το εκπόνησε με τη βοήθεια του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) και του δικού μας ΣΕΒ.

Ποιες άλλες περιοχές «παίζουν»

Εχει τις ευλογίες του υπουργού Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στα μέσα Ιουλίου συμμετείχε σε ημερίδα του BDI.

Σύμφωνα με τους κ. Πετράκο και Χουντή το σχέδιο Ρέσλερ προβλέπει τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» πιλοτικού χαρακτήρα. Θα διέπονται από αυτοτελές φορολογικό και εργασιακό Δίκαιο.

Οι ζώνες πιλοτικά θα είναι 4 και κυρίως οι πιο φτωχές περιφέρειες της χώρας, όπως: Πελοπόννησος, Αν. Μακεδονία-Θράκη, Νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Ηπειρος.

Παραβίαση κοινοτικού νόμου

Στις συγκεκριμένες ζώνες πιθανότατα θα υπάρξει περικοπή μισθών, μείωση φόρων, διευκόλυνση των απολύσεων, ώστε να εξυπηρετείται η άνοδος της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Ολα αυτά θα τελούν υπό την αιγίδα ενός εντεταλμένου εκπροσώπου της κυβέρνησης, που θα βρίσκεται στην αποκλειστική υπηρεσία των ξένων επενδυτών.

Η ενδεχόμενη επιτυχία του σχεδίου στις 4 ζώνες, κατά τις εκτιμήσεις του Ν. Χουντή, θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, παρά το γεγονός ότι στην Ε.Ε. ισχύει ένα και μοναδικό δίκτυο και ενδεχόμενη παραβίασή του να πυροδοτήσει αντιδράσεις σ' όλη την Ευρώπη.

Ετσι, ρώτησε την Κομισιόν αν γνωρίζει το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα και αν θα πάρει θέση για την προαναφερόμενη πρόταση. Παράλληλα δήλωσε ότι «το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και η τελευταία συμφωνία των Βρυξελλών αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Στοχεύουν στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, τη δημιουργία ζωνών εργασιακού μεσαίωνα και φορολογικής ασυλίας.

»Πρόκειται για συμβόλαια-συμφωνίες για την ανεξέλεγκτη δράση του γερμανικού κυρίως κεφαλαίου στην Ελλάδα. Η λύση στο πρόβλημα της ανάπτυξης της Ελλάδας συνολικά δεν είναι η "κινεζοποίηση" της ελληνικής περιφέρειας, αλλά η ανατροπή των νεοφιλεύθερων πολιτικών της Ευρώπης και της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες εκτός των άλλων ξηλώνουν και λίγα υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που έχουν απομείνει».

«Συμφωνήσατε με Χρυσοχοΐδη;»

Στο ίδιο ύφος τοποθετήθηκε και ο περιφεριακός σύμβουλος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θαν. Πετράκος και στις 27/7 ρώτησε τον κ. Τατούλη αν έχει συμφωνήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδη τον Σεπτέμβρη να παρουσιαστεί ο «Ειδικός Αναπτυξιακός Νόμος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου» πάνω στα σχέδιο του γερμανικού μοντέλου και αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μεταξύ των 4 αυτών περιφερειών που το γερμανικό μοντέλο θα εφαρμοστεί.

Ο κ. Πετράκος απάντηση δεν πήρε και δηλώνει ότι θα επανέλθει.

Ενας εκ των σημαντικότερων εχθρών της ανάπτυξης είναι η ελληνική γραφειοκρατία. Ετσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα ακολουθηθεί το μοντέλο που ίσχυσε στην ενσωμάτωση της Αν. Γερμανίας το 1990-1994. Μάλιστα γνωστοποιήθηκε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα συνταξιούχοι καθηγητές τεχνικών ιδρυμάτων για να εκπαιδεύσουν τους Ελληνες.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», οι Γερμανοί θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγή και εξαγωγή καθαρής ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων (σ.σ. η Πελοπόννησος έχει το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και δεν έχει καθόλου σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. Τέλη Ιουλίου ξέσπασε σκληρή κόντρα μεταξύ του δημάρχου Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, με αφορμή την άρνηση του δημάρχου να δεχτεί δεματοποιητή στα όρια του Δήμου Τρίπολης. Στην προσωρινή λύση, των δεματοποιητών, προσανατολίζεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ώστε να κλείσουν οι χωματερές. Ετσι, κάλεσε τους δημάρχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους).

Τουρισμός και ανανεώσιμες

Ηδη στο στόχαστρο ισχυρών γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων έχουν μπει: μεγάλες τουριστικές επενδύσεις (με έμφαση στην τουριστική κατοικία) και οι υποδομές.

Γνωστοποιήθηκε ότι ο γερμανικός κολοσσός ενέργειας RWE ήδη εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΔΕΗ και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λόγω της ελκυστικότητας της ελληνικής αγοράς, αλλά και της γειτνίασης με τις μεσογειακές χώρες.

Βάσει μελετών του Ινστιτούτου Οικονομικής Ερευνας του Βερολίνου, εκτιμάται ότι «η Ελλάδα έχει σοβαρή γεωστρατηγική θέση στη Μεσόγειο και μέσω της Διώρυγας του Σουέζ παίζει ρόλο γεφυροποιού με τις χώρες της Μ. Ανατολής». Χάρη σ' αυτές τις αρετές, η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει τις εξαρτήσεις της από τις ασιατικές αγορές.

Τέλος, οι Γερμανοί φλερτάρουν τις εγκαταστάσεις του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο, τις βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις κατασκευές και τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες. *
Μ.ΠΙΝ.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου