Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ στο μαύρο...ΟΧΙ στο φασισμό...


Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση για το λουκέτο στην ΕΡ, στο...κέντρο της Αθήνας...
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο γεν. γραμματέας. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πολιτικών σχημάτων,
οργανώσεων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". 

πηγη newsbeast.gr
Στον δρόμο, για την ΕΡΤ...
Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος από τα συνδικάτα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο...
αγώνας των απολυμένων καθαριστριών, ενώ συμμετέχουν σχολικοί φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.
Από την πλατεία Κλαυθμώνος θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου συνεχίζουν τον αγώνα για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την επαναπρόσληψή τους οι απολυμένες καθαρίστριες...
Στις 13:00 στα Προπύλαια πραγματοποιούν συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που βρίσκονται σε απεργία από σήμερα και έως την Παρασκευή.
Στις 19:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
από nonews-NEWS

Ένας χρόνος από το «μαύρο» στην ΕΡΤ

Το ρολόι έδειχνε 23:12 στις 11 Ιουνίου του 2013, όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη, σε κλίμα συγκίνησης, όταν ξαφνικά το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σίγησε.

Είχε προηγηθεί μία προκλητική ενημέρωση από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, που επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποκαλώντας «άντρο ανομίας» την ΕΡΤ, χωρίς φυσικά να εξηγήσει ποιος, πώς και γιατί την έκανε «άντρο ανομίας».

Ένας χρόνος πέρασε από τότε. Η ΕΡΤ συνεχίζει να υπάρχει, μέσα από το εγχείρημα της ελεύθερης ΕΡΤ στο Διαδίκτυο, και οι Έλληνες δεν ξεχνούν τον πραξικοπηματικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να διαγράψει μέσα σε μία νύχτα την ιστορική ραδιοτηλεόραση της χώρας.

Για τον ένα χρόνο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι σήμερα, παράλληλα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΣΗΕΑ, ενώ στις 7 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση υπεράσπισης της Δημοκρατίας έξω από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου