Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ζωντανά η συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο... Δήλωση της ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ

Ζωντανά ΕΡΤ κλικ: Τηλεόραση - ERT Open
Κλειστή η Μεσογείων-ΦΩΤΟ Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πραξικοπηματική φίμωση της ΕΡΤ. Με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η δημόσια τηλεόραση, η σχεδόν μοναδική όαση πολιτισμού στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας, βυθίστηκε στο μαύρο, σε όφελος των ιδιωτών καναλαρχών, απαξιώνοντας πλήρως τον Κοινοβουλευτισμό αφού δεν υπήρξε σχετική ψηφοφορία και έγκριση της
Βουλής, ούτε τις μέρες εκείνες ούτε εκ των υστέρων. Στον έναν
αυτό χρόνο η κυβέρνηση φρόντισε να επιδείξει πολύ καθαρά σε όλους όσους είχαν αφελείς αμφιβολίες, πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης: έστησε με τη συνδρομή κάποιων «προθύμων» ένα κυβερνητικό μόρφωμα παραπληροφόρησης και βολέματος ημετέρων. Οι καταγγελίες ακόμη και «δικών» της ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να παραιτηθούν, αρκούν για να αποτελέσουν αντικείμενο και δικαστικών διώξεων. Πέραν των πολιτικών ευθυνών, οι ποινικές ευθύνες που βαραίνουν πολλούς από τους πρωταγωνιστές αυτών των μεθοδεύσεων, ούτε έχουν παραγραφεί ούτε «κουκουλώνονται» με εκ των υστέρων νομοθετικές επινοήσεις.
Ως Επιτροπή Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργο, (ΕΕΚΕ) Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε με αφορμή τη συμπλήρωση αυτού του ενός χρόνου, πως θα επιμείνουμε και ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και ως κυβέρνηση πολύ σύντομα, στην άρνηση μας να αναγνωρίσουμε αυτό το νομικό έκτρωμα. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει και το δημοκρατικό κύρος της χώρας θα αποκατασταθεί.
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, και πρώην εργαζόμενοι και συνδικάτα καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο. Αυτή την ώρα περίπου 200-300 άτομα βρίσκονται...στα έξω από το κτίριο, ενώ μέχρι στιγμής είναι κλειστή η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στις διαμαρτυρίες στην Αγία Παρασκευή συμμετέχουν και οι απολυμέρες καθαρίστριες. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί και βήμα για τις ομιλίες, καθώς στη συγκέντρωση αναμένεται να βρεθεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Ήδη βρίσκονται στο σημείο ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Από τις 12 το μεσημέρι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, που μαζί με ομοσπονδίες και ενώσεις του Τύπου είχαν κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας.












foto από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου