Κυριακή 24 Μαΐου 2015

«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;», αναρωτιέται ο Λαφαζάνης

«Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;», αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, προτάσσοντας ως μείζονα εκκρεμότητα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο ίδιος αναρωτήθηκε, επίσης, για το κατά πόσον συνιστά τρομοκρατία εκ μέρους της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ και αντέταξε ότι «τρομοκρατία είναι οι εκβιασμοί των δανειστών».
Την ίδια ώρα, ο κ. Λαφαζάνης είπε ένα κατηγορηματικό όχι στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων σιδηροδρόμων, επιχειρήσεων Κοινής ωφέλειας και ακίνητων εκτάσεων-"φιλέτων" του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, κατά την εισήγησή του στην ΚΕ ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε:
«Θυμόσαστε όλοι την περίπτωση Κύπρου, ο εκβιασμός κράτησε μια βδομάδα και υπήρξε άτακτη υποχώρηση και μνημόνια. Σαν το δικο μας 4μηνο εκβιασμό δεν εχει δεχτεί άλλη χώρα στα χρόνια του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας. Αποστράγγιση αποθεμάτων-κλείσιμο στρόφιγγας.

Υπάρχει συνειδητοποίηση η παμε αμέριμνοι για συμφωνια;Έμαθα οτι ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα και στο Μπρασελς γκρουπ. Μην κοιτάτε τα χαμόγελα. Ο Σόιμπλε είναι σαν ενα μαντρόσκυλο που επιτίθεται. Θα εχουμε θετική συμφωνια και σύμφωνη με το προγράμμα μας;

Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεωκοπήσουμε, και αν αυτό δεν γίνεται; Εμείς τα επιδιώκουμε όλα αυτα, εμείς υπερασπιζόμαστε το λαό και το βιοτικό του επίπεδο, τη ζωή του.Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Διακοπή αποπληρωμής χρέους. Μετά τη χρεοκοπία του '32 ήρθε η ανάκαμψη και η διαγραφή του χρέους, είναι το όπλο των αδύναμων. Όταν δεν πάει άλλο λέμε στοπ δεν θα πληρώσουμε. Είναι αυτό η καταστροφή ή αυτο που μας επιβάλλουν;

Πρέπει να περάσουμε στη αντεπίθεση και να πουμε αυτα που συμβαίνουν στη χώρα. Είναι καταστροφή για την ελίτ και τους οικονομετρες. Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός απο επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; μονο στην Ελλάδα ειναι κλειστή αυτη η συζήτηση;

Μονο εδω ισχύει το εθνικό νόμισμα ίςον καταστροφή. Που έχουμε συμφωνήσει ως τωρα; Στο ιδιωτικοποιήσεις; Έχουμε συμφωνήσει να πουλήσουμε το 51% του λιμανιού η το ΤΑΙΠΕΔ; Έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ να το είχανε διαλυσει. Δεν χρειάζεται το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία.Η ΚΕ θέλει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν πουλάμε λιμάνια τρένα αεροδρόμια. Δεν πουλάμε τα ακίνητα φιλέτα. Δεν ειναι δυνατόν να πιστεύουν οτι με την πώληση αυτών θα αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Σε καμία περιπτωση. Θα εισπράξουμε πενταροδεκάρες που θα πάνε στο χρέος. οι ιδιοτικοποιησεις γίνονται για καθαρά πολιτικούς νεοφιλελεύθερους λόγους.

Μακάρι να έχουμε αλλαγή στάσης απο τους πιστωτές. Αλλιώς δεν εχουμε σχέδιο σε περίπτωση που δεν έχουμε να πληρώσουμε και θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για οτι μπορεί να συμβεί. Ο λαός άμα του πουμε την αλήθεια θα μας στηρίξει. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου