Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου και τον καταλογισμό ευθυνών για παραλήψεις σε βάρος του Δημόσιου συμφέροντος

Το Κοινοπρακτούν Μέλος ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ, το οποίο είναι πλειοψηφούν εταίρος, διαχειρίζεται το ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ σε βάρος του άλλου Κοινοπρακτούντος Μέλους «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΤΑ ΑΕ», η οποία είναι αμιγής Δημοτική ΑΕ και ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων. Επιπλέον το ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου λόγω οικονομικών προβλημάτων και της υπαγωγής του στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα κινδυνεύει να κλείσει, με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι 1.350 εργαζόμενοι με ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις σε βάρος του Δημοσίου - Δημοτικού - Συμφέροντος και αντίστοιχες κοινωνικές & οικονομικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορινθίας.
Οι σχετικές παραλείψεις και παραβιάσεις δεν διαπιστώθηκαν εγκαίρως από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε έγκαιρος καταλογισμός ευθυνών (ποινικών, φορολογικών, διοικητικών κλπ.) στους υπεύθυνους, το οποίο θα συνέβαλε στη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης.
Επιπλέον οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, της Δημόσιας Διοίκησης, οι ορκωτοί λογιστές και ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων δεν έχουν επιληφθεί των ανωτέρω μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα το όλο έργο ύψους 154.000.000,00 ευρώ περίπου να έχει αυτοχρηματοδοτηθεί από τα ταμεία της Κοινοπραξίας και όχι από την φερομένη ως «επενδύτρια ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε., η οποία εμφανίστηκε ως επενδύτρια και συμμετείχε στα κέρδη με ποσοστό 84%, ενώ η παραχωρήσασα την χρήση των γηπέδων ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. και ο Δήμος Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων συμμετέχει με ποσοστό που ανέρχεται σήμερα στο 16%. Μέσω των προαναφερόμενων μεθοδεύσεων ή/και συγκαλύψεων η Κοινοπραξία του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου είναι σήμερα υπερχρεωμένη και απειλείται με κλείσιμο, ενώ οι δήθεν επενδυτές έχουν εισπράξει καθαρά κέρδη τα οποία υπερβαίνουν τα 400 εκ. ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1) Ποια μέτρα θα λάβουν προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες για τις παραλείψεις σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος;


2) Ποια μέτρα θα λάβουν για την συνέχιση της λειτουργίας του ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου και την προστασία των 1.350 εργαζομένων, καθώς και την με κάθε πρόσφορο μέσο διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ως εταίρου στην Κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου, με στόχο να αποφευχθούν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την απειλουμένη διακοπή λειτουργίας του.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Θελερίτη Μαρία
Κουρεμπές Φάνης
Ψυχογιός Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου