Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ... ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Συγκινήθηκε η Νάντια Βαλαβάνη με τις καθαρίστριες.. Παρών στην γιορτη και ο Γ. Κατρούγκαλος.
Εμφανώς συγκινημένη και κρατώντας ένα κουτί γλυκά στα χέρια, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έφτασε λίγο πριν από τις 08:30 το πρωί στην...
σκηνή των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στην οδό Καραγεώργη Σερβίας. Το κλίμα εορταστικό και συνάμα αρκετά φορτισμένο. Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που οι καθαρίστριες επέστρεφαν στην εργασία τους και γιόρταζαν."Είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα όταν δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μου ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι΄αυτές", είπε η κυρια Βαλαβάνη, μιλώντας στο πρωινό του Mega.
Και σημείωσε: "Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα".
Ο 105,5 Στο Κόκκινο και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες εκπέμπουν ζωντανά από την Καραγιώργη Σερβίας
Παρών στην γιορτή των καθαριστριών και ο Γ. Κατρούγκαλος.
«Οι καθαρίστριες νίκησαν, γιατί αγωνίστηκαν, γιατί χωρίς αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται», δήλωσε έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
«Η απάντηση των καθαριστριών δεν είναι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι για κάθε εργαζόμενο είτε δουλεύει στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και είναι μια απάντηση για δικαιώματα στους εργασιακούς χώρους, σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις, εναντίον του φόβου και να ξαναγυρίζουμε στην εποχή που είχαμε εργατικά δικαιώματα και εργατικό δίκαιο», τόνισε.

Mιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε, πως, το μήνυμα της επαναπρόσληψης των καθαριστριών είναι ότι ο αγώνας αποδίδει. Η κυβέρνηση ξαναγυρίζει το κράτος στους πολλούς με εργασιακά δικαιώματα για όλους, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κατρούγκαλο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, απολύοντας τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, προσπάθησε να μεταφέρει το μήνυμα της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, "τέρμα η ασφάλεια που ξέρατε, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, αφού ούτε στον δημόσιο τομέα μπορείτε να είστε ασφαλείς, σκύψτε το κεφάλι στον ιδιωτικό".
  Δείτε τo βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου