Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Μαρία Θελερίτη Φόρος τιμής στα θύματα του εργατικού ατυχήματος της Σωληνουργείας Κορίνθου

ΜΑΗΣ 2015: Φόρος τιμής στα θύματα του εργατικού ατυχήματος της Σωληνουργείας Κορίνθου και σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν τις μάχες τους, όχι μόνο για το δικαίωμα αλλά και για καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας.
Τιμούμε τους 6 νεκρούς της Σωληνουργείας, όπου η έλλειψη μέτρων ασφαλείας της εργοδοσίας τους οδήγησε στο θάνατο.
ΑΠΡΙΛΗΣ 2003, έχουν περάσει 12 χρόνια από εκείνη την ημέρα, όπου μεγάλη λάμψη που στην αρχή έμοιαζε σαν Δεύτερη παρουσία και αργότερα ο αποπνικτικός καπνός κάλυψε τα πάντα, προμηνύοντας την τραγωδία που επρόκειτο να συμβεί. Αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά και έξι από αυτούς δεν άντεξαν. Ένα εργατικό ατύχημα που παρόμοιό του σε μέγεθος και φρίκη δεν είχε συμβεί στον νομό μας. Χωρίς όμως να είναι το πρώτο αλλά ούτε και το τελευταίο εργατικό «ατύχημα», πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και όπως αναμενόταν η δικαιοσύνη απεφάνθη «πλημμέλημα για ανθρωποκτονία και σημαντικές βλάβες από αμέλεια»
Αναμενόμενο, δεν έχουμε αυταπάτες ότι η δικαιοσύνη στο καπιταλιστικό σύστημα υπηρετεί τους κυρίαρχους, και για τους κυρίαρχους τα κέρδος υπερέχει των μέτρων ασφαλείας. Η ανθρώπινη ζωή περιφρονείται, πόσο δε μάλλον η ασφάλεια των εργαζομένων. Με αφορμή τα παραπάνω το διαχρονικό μήνυμα του «Μάη των εξεγέρσεων» αλλά και κάθε εξέγερσης είναι ότι, οι άνθρωποι δεν πρέπει απλώς να ζητούν σεβασμό της ποδοπατημένης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους, αλλά να τα παίρνουν μόνοι τους, να τα κάνουν δικά τους.

Καλοί αγώνες.

Μαρία Θελερίτη
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου