Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΠΟΣΠΕΡΤ: Τη Δευτέρα μπαίνουμε στο Ραδιομέγαρο και παίρνουμε τις δουλειές μας πίσω


Να προλάβει… απρόβλεπτες καταστάσεις επιχειρεί η απερχόμενη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ με μια ανακοίνωση που απαντά στις δηλώσεις για συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αύριο το πρωί «και...είσοδο στους χώρους του».
Το απερχόμενο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει ότι: «Μόνο αρμόδιο όργανο που θα επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από την 29.04.2015, είναι το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015. Οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος. Το απερχόμενο Δ.Σ. στερείται κάθε αρμοδιότητας να επιληφθεί σχετικώς και επομένως κινήσεις όπως οι ανωτέρω ουδέν προσφέρουν στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας».

ΠΟΣΠΕΡΤ: Τη Δευτέρα μπαίνουμε στο Ραδιομέγαρο και παίρνουμε τις δουλειές μας πίσω


Ανακοίνωση-κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ για συγκέντρωση και είσοδο στο Ραδιομέγαρο εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όπως αναφέρει, απαιτούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εργασίας τους, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση καθώς τονίζουν ότι το δικαιούνται από τις 30/4/2015.
Τονίζει μάλιστα ότι η επιστροφή όλων των εργαζομένων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και άμεσα.
Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι «παίρνουμε την δουλειά μας πίσω χωρίς όμως να ξεχνάμε την υπόσχεση μας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία και τον αγώνα μας για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη και το σταμάτημα των μνημονίων της ανεργίας της φτωχιάς και της εξαθλίωσης του λαού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Στις 11 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 Καλούμε όλους τους αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕRTOPEN, ώστε να μπούμε στο ραδιομέγαρο και να απαιτήσουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της εργασίας μας, αφού και με την βούλα το δικαιούμαστε από τις 30/4/2015.

Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν!

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! γι’ αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» η όποια ψηφίστηκε.

Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση της χθεσινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ!
Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε:

α) Η επιστροφή όλων των συναδέλφων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και άμεσα (έπρεπε από 26/1/15).

β) Η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια εκπομπής από το ERTOPEN ώστε να παραμείνει ζωντανός αυτός ο αγώνας, διαρκείς παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες και παράδειγμα για της επόμενες γενιές.

γ) Η στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης και η ενίσχυση των συνδικάτων από κάθε επιβουλή της εκάστοτε εξουσίας γιατί είναι, όπως αποδείχτηκε, η μονή διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άρση των αδικιών και των ασαφειών του νομού.

δ) Στήριξαν τις προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και πιεστικά την παρότρυναν να συνεχίζει την διεκδίκηση στα δίκαια αίτημα, που είναι αξιοπρεπή, ρεαλιστικά, και άμεσα εφαρμόσιμα και αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη, είναι δε συνεπείς με την εξασφάλιση απρόσκοπτης και με προοπτική λειτουργίας της ΕΡΤ, με όλα τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους της, ενωμένους ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.

ε) Να γίνει άμεση συνάντηση με το νεοδιοριζόμενο ΔΣ της ΕΡΤ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2015 παίρνουμε την δουλειά μας πίσω χωρίς όμως να ξεχνάμε την υπόσχεση μας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία και τον αγώνα μας για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη και το σταμάτημα των μνημονίων της ανεργίας της φτωχιάς και της εξαθλίωσης του λαού!

Δηλώσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα παρά μόνο με την πλήρη δικαίωση όλων».

Η απάντηση της διοίκησης

Σε σχέση με την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει:

«Μόνο αρμόδιο όργανο που θα επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ΑΕ, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από την 29.04.2015, είναι το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015.

Οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος.


Το απερχόμενο ΔΣ στερείται κάθε αρμοδιότητας να επιληφθεί σχετικώς και επομένως κινήσεις όπως οι ανωτέρω ουδέν προσφέρουν στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας».



από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου