Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2011!

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!
ΑΜΕΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ! ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΧΩΡΑ!
Σε μια ευθεία παραδοχή της κατάρρευσης, όχι μόνο του 
μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά συνολικά τηςοικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, προέβη σήμερα με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο Ε. Βενιζέλος "ομολόγησε" αυτό που εδώ και καιρό, φώναζε η Ίσκρα! Πως δηλαδή φέτος η ύφεση θα είναι φέτος πάνω από 4,5%, καταρρίπτοντας τις τροϊκανές εκτιμήσεις καιξεπερνώντας τα επίπεδα του 2010!
«Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει με (σσ προβλέψεις για) μια ύφεση για το 2011 της τάξης του 3,5%. Στη συνέχεια αυτό μετατράπηκε εδώ και αρκετούς μήνες...στα επίπεδα του 3,8% με 3,9%. Τώρα υπάρχει ένα νέο εύρος εκτιμήσεων πάνω από 4,5% και θα δούμε πού θα σταθεί».
Προσπαθώντας, μάλιστα να προετοιμάσει επικοινωνιακά το έδαφος για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, είπε πως ναι μεν δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας με την προϋπόθεση, όμως, να εφαρμοστεί πιστά το δημοσιονομικό πρόγραμμα. Εχουμε ήδη ψηφίσει μέτρα που εάν αποδώσουν πλήρως υπερκαλύπτουν τον στόχο. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα εάν θα χρειαστούν νέα μέτρα είναι ότι δεν πρέπει να χρειαστούν νέα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
 Όπως όμως ξέρουμε, τα αντιλαϊκά μέτρα πολλές φορές παίρνονται με το πρόσχημα πως δεν απέδωσαν τα προηγούμενα!
Βέβαια, πέρα από τη, σίγουρη λήψη νέων μέτρων, τα αδιέξοδα της χώρας αποδεικνύονται όλο και πιο τραγικά!
Κάθε οικονομική πρόβλεψη είναι μακράν χειρότερη από την αμέσως προηγούμενή της, ενώ το μεσοπρόθεσμο έκτρωμα έχει καταρρέυσει πριν καν αρχίσει να εφαρμόζεται!
Την ίδια στιγμή, ακόμα και το επικοινωνιακό χαρτί της εφαρμογής των, απαράδεκτων για τη χώρα, αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, καίγεται!
Μετά τη Φινλανδία, όλο και περισσότερες χώρες (Ολλανδία, Αυστρία, Σλοβακία κλπ), ζητούν εγγυοδοσίες (ουσιαστικά εξαιρέσεις από τη συμμετοχή τους στην τροϊκανή δανειοδότηση της Ελλάδας), καθιστώντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ανεφάρμοστες!

Άλλωστε και ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος παραδέχτηκε το εν λόγω αδιέξοδο, λέγοντας πως οιδιαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδα δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τα μέσα Οκτωβρίου (από Σεπτέμβρη που ήταν η επίσημη κυβερνητική εκδοχή)....
Πλέον η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου αφού κατέστρεψε την Ελλάδα βάζοντας την στα τροϊκανά δεσμά, βρίσκεται και η ίδια σε στάδιο προχωρημένης αποσύνθεσης, ανοίγοντας το δρόμο για άμεσες πολιτικές εξελίξεις το Σεπτέμβρη! Μένει να δούμε αν αυτές οι εξελίξεις θα φτάσουν μέχρι και το σχηματισμό (μέσω εκλογών φυσικά) μιας κυβέρνησης πανμνημονιακού μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - ΔΗΣΥ - αριστερές δυνάμεις επιρρεπείς σε "οικουμενικές" "λύσεις" κλπ)....
Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις μιας συμπαταγμένης Αριστεράς αποτελούν το μόνο πολιτικό παράγοντα ο οποίος, μπορεί να εκδιώξει την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, αποτρέποντας παράλληλα, τησυνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής με κάποιο άλλο κυβερνητικό προσωπείο.
Μια κυβέρνηση που θα έχει ως πυρήνα τις δυνάμεις αυτές μπορεί και οφείλει να προβεί στη διαγραφήτουλάχιστον του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του χρέους (με όπλο τη στάση πληρωμών) στην έξοδοαπό το ευρώ καθώς και στην εθνικοποίηση των τραπεζών, ανοίγοντας έτσι μια νέα προοδευτική σελίδα για τη χώρα!

www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου