Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

O GAP DIAKOPES TO 4o RAIH EINAI EDO

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
«Οι ώρες για την Ελλάδα είναι δύσκολες και η ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία» δηλώνει ο Γερμανός επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που όρισε η Κομισιόν για το ΕΣΠΑ και το Μνημόνιο. Λίγο προτού φτάσει στην Αθήνα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ μίλησε στο Βήμα της Κυριακής, διευκρινίζοντας...
ότι στόχος της «ομάδας» είναι η παροχή βοήθειας για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη.
  «Έχουμε έναν μοναδικό και πολύ σημαντικό στόχο: να προσφέρουμε τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους πολλούς, σκληρά
 εργαζόμενους Έλληνες που θέλουν μια καλύτερη ζωή».
Ο Γερμανός πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης σπεύδει επίσης να ξεκαθαρίσει ότι οι αλλαγές δεν θα συμβούν από τη μία μέρα στην άλλη.
«Για να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να επωφεληθούν ουσιαστικά από αυτή την προσφορά τεχνικής βοήθειας και να αποκομίσουν από αυτήν όσα περισσότερα μπορούν.
» Με ρωτήσατε όμως πότε τελειώνει αυτό. Η απάντηση είναι ότι θα είμαστε εδώ για όσο χρονικό διάστημα μας χρειάζεται η Ελλάδα.»
Τέλος, αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τις θυσίες που απαιτούν τα μέτρα λιτότητας, αλλά δεν διστάζει να πει ότι σε αυτή την κρίση οι Έλληνες, «είτε θα σταθούν όλοι όρθιοι είτε θα πέσουν όλοι μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου