Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Ναι, είναι αλήθεια. Στις 6 Οκτώβρη επίλεκτη ομάδα ειδικών γερμανικών (οικονομικών) δυνάμεων θα φτάσει στην Αθήνα και θα ζητήσει -μετά σχεδόν 71 χρόνια- «διευκόλυνση» από την Ελληνική Κυβέρνηση. Τότε (28η Οκτώβρη 1940) ο Δικτάτορας Μεταξάς είχε απαντήσει ένα πλατύ, ξεκάθαρο «ΟΧΙ». Και παρότι Δικτάτορας, έμεινε στην Ιστορία για αυτά τα 3 γράμματα που ξεστόμισε. Και ίσως είναι ο μοναδικός Δικτάτορας που ο ελληνικός λαός δεν αντιπαθεί.
Η εκλεγμένη Δημοκρατική μας Κυβέρνηση
 βέβαια δεν είναι Δικτάτορας (στα χαρτιά). Είναι Δημοκράτες. Και ξέρουν να διευκολύνουν τους ξένους επενδυτές. Η ξενομανία ήταν πάντα ίδιον των κυβερνώντων. «Α, είναι από το εξωτερικό».
Στις 6 Οκτώβρη λοιπόν (40 μέρες από τώρα χονδρικά), οι Γερμανοί θα ζητήσουν Γη και Ύδωρ από την Κυβέρνηση:
Ειδικό φορολογικό καθεστώς που θα σημαίνει ίσως απαλλαγή από ΦΠΑ (βλέπε Μέγαρο Μουσικής), γρήγορες αδειοδοτήσεις με παράκαμψη επιτροπών (έτσι κι αλλιώς η τυπική Μπιρμπίλη απομακρύνθηκε και τώρα ΥΠΕΚΑ είναι ο «κολλητός»), φοροαπαλλαγή για αρκετά χρόνια (5-10 πιστεύω) και επιδότηση από τον Επενδυτικό Νόμο της αξίας της επένδυσης (έστω και αν τα φωτοβολταϊκά εξαιρούνται-μία τροπολογία μακριά είμαστε). Ενδεχομένως να ζητηθεί ένταξη του προσωπικού σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, εταιρική σύμβαση για 15 ώρες δουλειά με 500 ευρώ κλπ
Ο φορολογικός έλεγχος της εταιρείας (ή των εταιρειών) που θα κάνει τις επενδύσεις θα γίνεταιούτως ή άλλως πια με ορκωτούς λογιστές. Αυτό σημαίνει ότι η εφορία δεν πλησιάζει. Θα βεβαιώνουν οι ορκωτοί ότι όλα εντάξει, θα παίρνουν την αμοιβή τους (σημειωτέον: ότι οι ορκωτοί σε ελέγχουν ως εξωτερικοί συνεργάτες και τους πληρώνεις) και όλα μέλι γάλα. Σαν το σκάνδαλο της SIEMENS δηλαδή. Το οποίο έκλεισε -τυχαίο;- ακριβώς την προηγούμενη ημέρα διευθέτησης της συνάντησης των Γερμανών με την Ελληνική -Δημοκρατική θυμίζω- Κυβέρνηση. Διότι μπορεί να διατυπώθηκαν απειλές από τον Παμπούκη, την Εξεταστική Επιτροπή και τον Πρωθυπουργό ΓΑΠαλλά οι Γερμανοί τους απάντησαν ευθέως όχι μόνον «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» αλλά «ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ». Και για άλλη μια φορά έτσι δείξαμε τη διαφορά μας με τους Αμερικάνους στο χειρισμό λαδώματος. Γιατί αυτοί έκαναν την αγωγούλα για ψιλοπράγματα και αμέσως πληρώθηκαν με εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Από αυτά που λέχθηκαν, η πρώτη γερμανική επένδυση θα αφορά την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Ας κάνω μια πρόβλεψη τώρα:
Η ΔΕΗ να δεσμευτεί να αγοράζει όλη την ενέργεια από το γερμανικό πάρκο σε προνομιακή τιμή. Τί σημαίνει αυτό; Αν η ΔΕΗ αγοράζει ακριβά, θα αυξήσει τα τιμολόγια στους καταναλωτές. Μάλιστα, μία τέτοια κίνηση χαρακτηρίζεται προκλητική την ώρα που η ΔΕΗ συνειδητοποίησε (!!!) ότι οι συμβάσεις που σύναψε με τους ιδιώτες δεν την συμφέρουν και πρέπει να μειώσει την τιμή αγοράς.Η λεγόμενη και Φωτοβολταϊκή Παραμύθα.
Αυτή η Δημοκρατική (ξέρω γίνομαι κουραστικός) Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει αν θα σκύψειστις γερμανικές ορέξεις ή αν θα κρατήσει χαρακτήρα. Δε νομίζω κάποιος Έλληνας που έχει σώας τας φρένας να αμφιβάλει για το τί θα απαντήσει στις 6 Οκτώβρη το Υπουργείο. Δυστυχώς, μετά από χρόνια θα θυμόμαστε και αυτό το «ΜΑΛΙΣΤΑ» και θα σιχτιρίζουμε…
Για αυτό και ο τίτλος λέει «Ξανάρχονται» και όχι «Θα αποπειραθούν να έρθουν» ή «Θα εισβάλουν». Είναι δεδομένος ο ραγιαδισμός που θα βρουν.
Υ.Γ. Μην ακούω βλακείες ότι οι Γερμανοί θα παράξουν ρεύμα και θα το πάνε στη Γερμανία. Και ότι τους το προτείνουμε διότι τους συμφέρει (!!!) Αφενός δεν το έχουν ανάγκη διότι η στρατηγική ενέργειας είναι διαφορετική. Σύμφωνα με μελέτη του Yale το 2009 εγκαταστάθηκαν δομές δυναμικότητας παραγωγής, 9,8 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας μόλις, εν αντιθέσει με 25,78 γίγαβατ (25.780 μεγαβάτ) αιολικής ενέργειας από ανεμοτουρμπίνες. Δεν υπάρχουν δίκτυα μεταφοράς ικανά για τόσο μεγάλες αποστάσεις (τρομερές άρα απώλειες) και για να γίνουν απαιτούνται 200 δις€. Το ρεύμα θα καταναλωθεί ΕΔΩ. Από τους Έλληνες καταναλωτές που θα το χρυσοπληρώσουν.

Πηγή : http://panospanayiotopoulos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου