Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

Σας μαγεύει το Αργεντίνικο τάγκο?
Αγαπάτε την Βραζιλιάνικη μουσική?
Ένα βιολί και μια κιθάρα, σας περιμένουν στο Θεατρό μας.Το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 8:30 το βράδυ συντροφιά μ’ένα ποτήρι κρασί που θα σας κεράσουμε. Είσοδος 5 ευρώ.κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 27410-86330 87930 87578 η στο e-mail του αποστολέα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΑ.
Με την ακαταμάχητη δύναμη που έχουν οι αυθεντικές εκφράσεις, το Αργεντίνικο τάνγκο, όπως και η Βραζιλιάνικη μουσική, κατέκτησαν τον κόσμο γιατί περικλείουν κάτι βαθιά αληθινό
ενσαρκώνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά των χωρών απ’ τις οποίες προέρχονται και εκφράζουν το παράταιρο, το φευγαλέο, τη νοσταλγία, τη λύπη, το ανικανοποίητο, τη δραματικότητα, τη δυσαρέσκεια την πικρία. Βαθιά ριζωμένα στη σκέψη των αυτών λαών αποτελούν έναν ολόκληρο κόσμο κι ένα τρόπο ζωής που διαθέτει τη δική του γλώσσα και τον δικό του κώδικα.
Σε αυτήν την βραδιά μουσικής Λατινοαμερικανών Συνθετών, θα ερμηνεύσουν έργα των Heitor Villa Lobos, Celso Mashado και Astor Piazzolla οι Ανδρέας Χανιώτης (βιολί) και Μηνάς Μπόγρης (κιθάρα).


Villa Lobos: Choros
Bachianas Brasileiras

Celso Machado: Pacoca
Algodao doce (samba)
Quebra Queixo
Sambossa (bossa nova)
Piazza Vittorio
Pe de moleque (samba choro)

Astor Piazzola: History of tango
1. Bordel 1900
2. Cafe 1930
3. Nightclub 1960
4. Concert d' aujourd'hui


Vuelvo al sur

Libertango



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Ανδρέας Χανιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Από το Ωδείο Αθηνών αποφοίτησε με δίπλωμα βιολιού το 2001 (τάξη Σ. Πολίτη) με το βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» . Παράλληλα με τις σπουδές στο βιολί σπούδασε ανώτερα θεωρητικών στην τάξη του Παντελή. Κούκου.
Συνέχισε τις σπουδές του στο βιολί στο Trinity College of Music του Λονδίνου, από όπου πήρε το «Postgraduate Diploma in Performance» και το «Postgraduate Advanced Diploma in Performance».
Το ακαδημαϊκό έτος 2004 – 2005 συνέχισε σπουδές βιολιού στη Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβη, από όπου αποφοίτησε με «Mmus in Performance». Για τις σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε οικονομική υποστήριξη του Ι.Κ.Υ.
Είναι απόφοιτος του «Τμήματος Μουσικών Σπουδών» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί ως δάσκαλος βιολιού σε πολλά ωδεία των Αθηνών, της Κορίνθου, της Λιβαδειάς και του Ωροπού. Έχει δώσει πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στην Αγγλία.

Ο Μηνάς Μπόγρης σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Παναγιώτη Δεληγιάννη στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου, παίρνοντας αρχικά Πτυχίο το 1993 και κατόπιν Δίπλωμα με βαθμό «Αριστα Παμψηφεί» το 1998. Επίσης μελέτησε ανώτερα θεωρητικά με το Γιάννη Αυγερινό, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 2006.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε σεμινάρια των διακεκριμένων κιθαριστών Anielo Desiderio, Zoran Dukic, Gerard Reinhenbach, Roland Dyens και Al di Meola.
Έχει εμφανιστεί σαν σολίστ και ως μέλος διαφόρων μουσικών σχημάτων. Συμμετείχε για πρώτη φορά στη δισκογραφία στο «Ημερολόγιο» του Νίκου Ξυδάκη το 2006. Το 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Hidden Paths» από την εταιρία Legend. Είναι απόφοιτος του «Τμήματος Ηλεκτρονικής» του ΤΕΙ Πειραιά στο οποίο εργάζεται ως εκπαιδευτικός και του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση». Διδάσκει κιθάρα στο «Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο» και στο Ωδείο «κλασσικής και σύγχρονης μουσικής» Σπύρου Μάζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου