Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τα λιοντάρια - το τσίρκο -η ΒΟΥΛΗ κι ο καφετζής...

Από το τσίρκο την κοπάνησαν δυο λιοντάρια και το πρώτο πήγε στην Ομόνοια. Πλάκωσε κι έτρωγε άνευ διακρίσεων άστεγους, Αλβανούς, Πακιστανούς, μπάτσους, κι ότι άλλο του τύχαινε. Οργανώθηκε η τοπική κοινωνία με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είχε τα γραφεία κοντά εκεί στην Κουμουνδούρου και με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της κατά τόπον Κουρδικής Οργάνωσης, έπιασαν το λιοντάρι και το πήγαν ξανά πίσω στο τσίρκο.
Εκεί το έφαγε η μοναξιά για πολλά-πολλά χρόνια. Αφού να φανταστείς ότι την είχαν κοπανήσει απ' τα πρώτα χρόνια της πρωθυπουργίας του Κωστάκη, είχε μεσολαβήσει η πρωθυπουργία του άλλου που βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην παγκόσμια σκέψη και είχαμε φτάσει στην πρωθυπουργία του Τραπεζίτη. Έτσι ήταν αυτουνού το όνομα, και ενημερωτικά δεν είχε εκλεγεί απ' τον κόσμο αλλά από τις τράπεζες.
Βαριά η μοναξιά στο τσίρκο που στο μεταξύ είχε μεταφερθεί απ' το παλιό Φάληρο στο Νέο Φάληρο. Και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και αμολάνε οι θηριοδαμαστές μέσα στο τσίρκο το δεύτερο λιοντάρι που είχε γεράσει λίγο, είχε ήδη αποκτήσει τρόπους κοσμικούς και είχε εμπεδώσει το σαβουάρ βίβρ.

- Τι έγινε φιλαράκι, που στο καλό είχες πάει και έμεινα ολομόναχος;

- Γιατί εσύ που ήσουν

- Εμένα μ'έφεραν πίσω απ' την πρώτη μέρα. Εσύ που κρύφτηκες τόσα χρόνια;

- Α!!! Εγώ είχα πάει στη Βουλή!!

- Τι; Σοβαρολογείς; Στην κανονική Βουλή;

- Ναι, ναι. Σ΄αυτήν που μαζεύεται ο κοσμάκης απέξω και φωνάζει: «να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και τους ακούν αυτοί που είναι από μέσα και τα ξύνουν.

- Και πως την έβγαλες τόοο.σα χρόνια στη βουλή;

- Μιλάμε για περίπτωση !! Δεν θα πιστέψεις όσα θα ακούσεις !! Άραξα κάτω στο υπόγειο κι έτρωγα συντηρητικά. Εννοώ ότι δεν έδειξα λαιμαργία.

- Καλά, αλλά τι έτρωγες;

- Τι έτρωγα; Ανθρώπους έτρωγα !! Τι άλλο θα έτρωγα καημένε; Ανθρώπους λέγοντας εννοώ απ' αυτά τα πλάσματα που περπατάν στα δύο, οδηγούν αυτοκίνητα, ξενυχτάν στα μπουζούκια, νομοθετούν στη βουλή κι έχουν καταθέσεις στην εθνική τράπεζα που έχει υποκατάστημα μέσα στη βουλή. Εκεί φιλαράκι μπορείς να φας από γραμματέα, υπουργό, μπάτσο, βουλευτή, μέχρι και πρωθυπουργό !!! Και δεν έχεις κανένα, μα κανένα πρόβλημα, γιατί αυτούς εκεί δεν τους ψάχνει κανένας. Είναι σαν να μην υπάρχουν. Τους θέλουν μόνο για να λένε «ναι» στα νομοσχέδια. Να φανταστείς ότι δεν τους θέλουν να λένε όχι ούτε άλλες κουβέντες. Αν ξέρουν να λένε «ναι» τους ανοίγουν και λογαριασμό στην Εθνική. Λογαριασμός δεν ανοίγει αλλιώς. Και όταν έτρωγα κανένα βουλευτή που τον χρειάζονταν για να πει «ναι», τότε τον δικαιολογούσε ο πρόεδρος, ότι δήθεν λείπει σε αποστολή της βουλής στο εξωτερικό, κι έστελνε δήθεν και τάχαμου επιστολικά το «ναι» με κούριερ. ΚΙ ας ήταν φαγωμένος στο υπόγειο. Στο ισόγειο ήταν παρών με επιστολή που πάντα είχε μέσα ένα «ναι». Και που λες κάποια στιγμή έπεσε απάνω μου ο μπουχέσας, εννοώ τον Κωστάκη, με είδε μαχμουρλή στο ημίφως του υπογείου και μέχρι να γκρεμοτσακιστεί έφτασε η σκατίλα μέχρι την Ραφήνα. Κι είχε κατουρηθεί κιόλας ο έρμος και γλίστραγε στο φευγιό. Το έμαθε ο άλλος ο πανέξυπνος με το βραβείο και άρχισε να τον κατηγορεί για λιποτάχτη. Κι όταν ήρθε η δική του σειρά κατέβηκε στο υπόγειο για να κάνει το θαρρετό. Τι περιμένεις από χαζό άνθρωπο !!!. Και μ' έπιασε υποτίθεται στον ύπνο και παριστάνοντας το θαρραλέο, έχωσε το κεφάλι του μέσα στο στόμα μου. Κι έξω είχε πορεία η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ. Κι όταν λέμε πως έχωσε το κεφάλι μέσα, με γαργάλησε με το μουστάκι στο λάρυγκα. Και τόβγαλε έξω με ένα χαμόγελο να!!! Εγώ έκανα τον κοιμισμένο., που να κοιμηθείς με τόση οχλαγογή έξω;;;

- Καλά δεν έκανες τουλάχιστο ένα καλό και να τον έτρωγες αυτόν τον πανηλίθιο;

- Εσύ θα τότρωγες ένα κεφάλι που ξέρεις απ' την αρχή ότι δεν έχει τίποτε μέσα;

- Δίκιο έχεις. Αδειανό κεφάλι δεν τρώγεται !! Για λέγε. για λέγε.

- Τούτος ο τελευταίος ο Τραπεζίτης δεν φάνηκε καθόλου. Ένας θεός το ξέρει από πού παίρνει αυτός εντολές και που τις δίνει για να εκτελεστούν.

- Συνέχιζες πάντως να τρως ανθρώπους.

- Βέβαια. βέβαια !! Όπως πάντα συντηρητικά. Και όπως σου είπα αυτούς εκεί δεν τους ψάχνει κανένας..

- Και γιατί σε μπαγλάρωσαν τελικά ;

- Γιατί έκανα τη μαλακία κι έφαγα τον καφετζή, κι αυτόν τον έψαχναν όλοι !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου