Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΡΡΌΦΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΆΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΏΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΌ ΤΑΜΙΕΥΤΉΡΙΟ-ΠΛΗΡΩΝΕ Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ

---Σημερα τους κουρεψαν τις καταθεσεις...αυριο θα τους κουρεψουν τα μυαλα,μιλωντας τους για αναπτυξη!!! Η ιστορια επαναλαμβανεται...---To Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα, θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Οι Κυπριακές Τράπεζες που διατηρούν υποκαταστήματα στην Ελλάδα είναι η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή Τράπεζα και η Ελληνική Τράπεζα. Το σύνολο των καταθέσεων Ελλήνων στα υποκαταστήματα των τραπεζών αυτών στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι ανέρχοται στα 14 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από σκληρές και πολύωρες διαπραγματεύσεις γύρω στις 4 τα ξημερώματα κατέστη εφικτό να εξαιρεθούν του «κουρέματος» οι καταθέτες σε υποκαταστήματα των τραπεζών αυτών στην Ελλάδα, κάτι το οποίο αναφέρει ρητά και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για το τι μέλλει γενέσθαι με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως βασικό «αποδέκτη» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς να θωρούν πάντως ότι υπάρχει κάτι που να θεωρείται προς το παρόν δεδομένο .

Οι κεφαλαιακές ανάγκες των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που θα απορροφηθούν κατά πάσα πιθανότητα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θα καλυφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολό τους, από τους Ευρωπαίους.

Οσον αφορά το ύψος των καταθέσεων Ελλήνων σε Κυπριακές τράπεζες της Κύπρου, υπολογίζεται ότι φθάνουν στα δύο δισ. ευρώ. Αυτές θα συμπεριληφθούν κανονικά στο «κούρεμα».

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου αποφάσισε την εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.

Στην Κύπρο έχει προκληθεί πανικός αφού από το πρωί του Σαββάτου οι καταθέτες σε μια προσπάθεια να σώσουν τις καταθέσεις τους, προσπάθησαν να τις αποσύρουν, σχηματίζοντας ουρές έξω από τα ΑΤΜ.
Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε.

Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, όπως γράφει η Καθημερινή της Κύπρου, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα μετά από εντολή της κυβέρνησης τα καταστήματα τελικά έκλεισαν.

Πηγή: Φήμες για απορρόφηση των υποκαταστημάτων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/95349#ixzz2NiaeaWVV
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου