Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Συνθήματα του κόσμου στην Πανεπιστημίου ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ VIDEO 28η Οκτωβρίου: Μέρα μνήμης, μέρα αντίστασης (ενημέρωση από παρελάσεις video)

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ... Λίγα λεπτά αφού έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κ. Βαξεβάνης το που βρίσκεται, άνδρες της αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι που βρισκόταν και τον συνέλαβαν τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Kόκκινο».«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» γράφει την ώρα της σύλληψης.Αυτή τη στιγμή ο Κώστας βαξεβάνης οδηγείτε στην ΓΑΔΑ και αμέσως μετά θα τον οδηγήσουν στο γραφείο του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.Seleo.gr News  Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος καθώς, ήταν λιγοστά τα σχολεία που συμμετείχαν σε αυτήν. Στη διάρκεια αυτής δεν έλειψαν και ... τα απρόοπτα, καθώς σημαιοφόρος σχολείου παρήλασε χωρίς παπούτσια.Ερωτηθείς για το περιστατικό ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έκανε πως δεν άκουσε την ερώτηση και αναχώρησε. Μπροστά από την Πανεπιστημίου έχει συγκεντρωθεί κόσμος, που φωνάζει συνθήματα και κρατάει πανό και πλακάτ... Ξεκίνησε η παρέλαση στην Αθήνα, με ελάχιστο κόσμο να την παρακολουθεί... Φωνές από γονείς αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, που δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν...







 http://www.enikos.gr/28η Οκτωβρίου 2012: Το left.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλη την Ελλάδα και σας ενημερώνει. Μοιραστείτε όσα δείτε στη δική σας περιοχή, με κείμενα, φωτό, βίντεο στο info.left.gr@gmail.com.1.19 π.μ.: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Διαδηλωτές στο χώρο της παρέλασης φωνάζουν συνθήματα, υπό την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ. Δείτε το βίντεο του Thestival, όπου διακρίνονται καθαρά εκτός από τους αστυνομικούς και οι ένοπλοι στρατιώτες παραταγμένοι μπροστά από τους διαδηλωτές:
Πηγή: thestival.gr
11.16 π.μ.: Μόνο αστυνομικοί και ελάχιστοι πολίτες στην αστυνομοκρατούμενη Πλατεία
Συντάγματος στην Αθήνα:
Φωτ.: https://twitter.com/mpodil
11.13 π.μ.: Στρατιώτες παραταγμένοι εκατέρωθεν της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη
11.07 π.μ.: Ξεκινά η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγα λεπτά έφτασε ο Κ. Παπούλιας

11.05 π.μ.: Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Real, στρατιώτες έχουν παραταχθεί και στο Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας αλλά και για να φαίνεται ότι υπάρχει κόσμος εκεί που βρίσκονται οι επίσημοι!
11.00 π.μ.: Αστυνομοκρατούμενη η Θεσσαλονίκη. Φωτό από thestival.gr:
http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/8e57219333af48f00079fb4b743ae5c7_XL.jpg
10.55 π.μ.: Ενταση πριν λίγο στην Αθήνα, με αστυνομικούς να τραβολογάνε δυο γυναίκες για να πάνε πίσω από τα κάγκελα που έχουν στηθεί κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

Βίντεο: enikos.gr
10.50 π.μ.: Επιβεβαιώνονται απ΄ ό,τι φαίνεται οι αναφορές για στρατιωτικούς που θα βρίσκονται παραταγμένοι κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
«Φωτογραφία από Θεσσαλονίκη με στρατιώτες παραταγμένους για φύλαξη-προστασία». Πηγή:http://t.co/QIFTmlu0
Embedded image permalink
10.40 π.μ.: «Σε λίγη ωρα θα ανοίξουμε [η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ν. Σμύνρης] αντιφασιστικό πανό στη Νέα Σμύρνη. Και πορεία στους δρόμους της»: Από https://twitter.com/stathisdrogosis

Embedded image permalink
10.39 π.μ.: Ματαιώνεται η μαθητική παρέλαση στην Ξάνθη, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Θα γινει μόνο η στρατιωτική παρέλαση.
10.30 π.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχής ενημέρωση από το Alterthess
Με βροχή σήμερα θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη αλλά και με ισχυρά μέτρα ασφάλειας με χιλιάδες αστυνομικούς αλλά και κόκκινες ζώνες. Συγκεκριμένα κόκκινη ζώνη αποκλεισμένη από την αστυνομία θα είναι όλη η περιοχή γύρω από την εξέδρα των επισήμων. Εντωμεταξύ συγκεντρώσεις καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, κινήσεις πολιτών.
10.25: Και στρατός στα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη; Σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύει το seleo.gr :Παρόλο που πριν από μερικές μέρες το ΓΕΣ έστειλε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθάριζε πως δυνάμεις του ελληνικού στρατου δεν θα συμμετάσχουν στα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει από στρατιώτες γύρω από τους δρόμους που θα γίνει η παρέλαση:
 
10.15 π.μ.: Στις 12 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Στη φωτό, τραβηγμένη, πριν λίγο, αστυνομικοί στη Μεγ. Αλεξάνδρου, και οι πρώτοι διαδηλωτές που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται. Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Σχετικό: Επτά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκηparelash_kosmos
10.05 π.μ.: Σε αστυνομικό κλοιό το Σύνταγμα, όπου είναι και κλειστός ο σταθμός Μετρό. Κλειστή από τις 9.20 η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, και όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του Ζαππείου. Κλούβες των ΜΑΤ στην Αμαλίας, στην είσοδο του Ζαππείου, και εκατοντάδες αστυνομικοί στο χώρο του Εθνικού Κήπου. Από το ύψος της Πανεπιστημίου θα μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί τη μαθητική παρέλαση. Ακόμα:
Ματαιώθηκε η παρέλαση στα Γιάννενα λόγω των καιρικών συνθηκών
«Ο λαός να πραγματοποιήσει τη δική του παρέλαση - διαδήλωση» - κάλεσμα για τις 10 π.μ. στη Θεσσαλονίκη από τα Πρωτοβάθμια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου