Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΛΕΦΤΑ" ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝD ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!


Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Thrakiotis του Μάκη Βραχιολίδη Ο οικονομολόγος Γιώργος Αδαλής (φωτό), καλεσμένος στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Πηλίτσιου,

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης gradio.gr (στους 105.8FM) , προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με τα δάνεια που χορηγούνται στην χώρα μας από τους δανειστές. Όπως είπε και ανέλυσε, όλα είναι μια φούσκα! Πρόκειται για άυλο χρήμα το οποίο δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε από το πουθενά και τροφοδοτείται μόνον με τις δόσεις που πληρώνει η Ελλάδα! Γι' αυτό τον λόγο μας πιέζουν αφόρητα οι δανειστές και γι' αυτό τον λόγο μας τρενάρουν συνεχώς την δόση των 31,5 δις ευρώ. Διότι δεν έχουν χρήματα, είναι όλα μια φούσκα η οποία όπως λέγει ο οικονομικός αναλυτής, θα σκάσει εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει έστω και μία δόση.
Η συνέντευξη-αποκαθήλωση του ρόλου που παίζουν οι δανειστές αποκάλυψε άγνωστες πτυχές για την σύνθεση των κεφαλαίων που δανείστηκε η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Τα κεφάλαια- "φούσκα" που μπορεί να σκάσουν ανά πάσα στιγμή έχουν ανησυχήσει την παγκόσμια οικονομία, Γι΄αυτό τον λόγο ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα. Διότι ο κίνδυνος που υπάρχει να σκάσει ο «αέρας κοπανιστός» πάνω στον οποίο χτίστηκε όλη η απάτη σε βάρος της Ελλάδος, είναι άμεσος και υπαρκτός. Η Ελλάδα, όπως υποστηρίζει ο οικονομολόγος, εάν δεν πληρώσει έστω και μία δόση κινδυνεύει να καταρρεύσει όλη η παγκόσμια οικονομία. Γι΄αυτό ακριβώς τα βλέμματα συγκεντρώνονται καθημερινά στην χώρα μας και γι΄αυτό θέλουν να κρατήσουν τις ισορροπίες μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές.
Με την αποκάλυψη αυτή, τίθεται για πρώτη φορά ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά στη σύνθεση των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν στην δανειοδότηση της Ελλάδας και αποκαλύπτεται η μεγάλη κομπίνα που στήθηκε πάνω από την χώρα μας και εσχάτως σε βάρος των άλλων κρατών της Νότιας Ευρώπης.
Ουσιαστικά η συνέντευξη αυτή απαντά τα ερωτήματα όλων των Ελλήνων, σχετικά με την στάση του Πολ Τόμσεν, της Ε.Ε. , του ΔΝΤ και του αναπάντεχου ερχομού της Μέρκελ στην Ελλάδα.
Μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι ομογενείς της END με τα υποτιθέμενα 600 δις δολάρια επιδίωξαν να γίνουν θεσμικοί παράγοντες και να εξαγοράσουν το χρέος της χώρας. Η περίπτωσή τους αποδείχθηκε φούσκα.Δυστυχώς όμως για την φούσκα του ΔΝΤ και των δανειστών που τους αναγορεύσαμε σε σωτήρες, ίσως δεν μάθουμε ποτέ. Ή μάλλον ίσως μάθουμε το 2020 όταν πια θα είναι πολύ αργά.Κάπως έτσι δεν έκανε ο κ. Ρουμελιώτης ο οποίος εκ των υστέρων και αφού μπήκαμε στο σφαγείο του ΔΝΤ, αποκάλυψε τον ρόλο του;
Ιδού το συγκλονιστικό απόσπασμα-αποκάλυψη για τον ρόλο του ΔΝΤ και των ΕΕ:
Δημοσιογράφος: Αγαπητέ Γιώργο, να κάνουμε μια συζήτηση για τα συμφέροντα των αμερικανικών και αγγλικών εταιρειών που καταδυναστεύουν την χώρα και έχουν δημιουργήσει όσα έχουν δημιουργήσει στον τόπο.
Αδαλής: Και συνεχίζουν και θα δημιουργήσουν κι άλλα. Σε θεωρητικό και οικονομικό επίπεδο η Ελλάδα το έτος 2009 δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ή να το πω καλύτερα δεν είχε το πρόβλημα που παρουσίαζαν. Η δήλωση της κ. Γεωργαντά που έβγαζε το έλλειμμα όχι 8% που έλεγε η ΝΔ όχι 12% που έλεγε το ΠΑΣΟΚ, όχι 15,7% που είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά 3,6%. Έρχομαι λοιπόν και λέω: εάν είναι έτσι όπως τα λέει η κ Γεωργαντά το μισό υπουργικό συμβούλιο πρέπει να μπει φυλακή. Αύριο κιόλας και αυτό μετά πλήρους γνώσεως αυτού που λέω. Έχουμε το εξής φαινόμενο αυτή τη στιγμή: ακόμη και αν υπήρχε κρίση, δεν μπορεί να μου λες ότι «εγώ θα αλλάξω τρεις κυβερνήσεις , έβαλα κι ένα τραπεζίτη επάνω αλλά η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει. Άμα βγει η ανεργία του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, τι να φανταστώ εγώ; Δεν θα είναι κοντά στο 30%; Και αν βάλω και την κυκλική ανεργία κι αν βάλουμε τους δικηγόρους που εμφανίζονται ως ενεργοί και τους επαγγελματίες που έχουν ένα μαγαζί αλλά δεν το κλείνουν γιατί έχουν φαλιρίσει και δεν μπορούν, δεν έχουμε μια ανεργία της τάξεως του 50%;
Δημοσιογράφος: Για το δάνειο των 120 δις ευρώ που πήρε η χώρα μας;
Αδαλής: Όπως γράφτηκε βιβλίο από τον Ρουμελιώτη εκ των υστέρων, αφού δηλαδή η χώρα μας μπήκε στο ΔΝΤ έτσι και το 2020 θα γραφτεί ένα βιβλίο πώς πήρε η η Ελλάδα τα 120 δις. Η Πορτογαλία πήρε ένα δάνειο, η Ελλάδα ένα δάνειο και Κύπρος άλλο ένα. Μνημόνιο έχει υπογράψει μόνον η Ελλάδα.Έρχομαι λοιπόν εγώ και ρωτώ: τα πήραμε τα 120 δις ευρώ;
Δημοσιογράφος: Όχι βεβαίως, δεν τα πήραμε.
Αδαλής: Πήραμε την 1η 2η, 3η δόση κι εκεί σταμάτησε. Μετά κάναμε την δεύτερη δανειακή σύμβαση από την οποία δεν τα έχουμε πάρει τα χρήματα.
Δημοσιογράφος: Δεν τα έχουμε πάρει;
Αδαλής: Όχι. Τώρα περιμένουμε να πάρουμε τα 31,5 δις. Από την έρευνα που έχω κάνει ως οικονομολόγος είναι ότι αυτά τα 120 δις που υποτίθεται πήραμε και αυτά που παίρνουμε, δεν είναι χρήματα πραγματικά, δεν υπάρχουν πουθενά. Και το λέω ευθαρσώς. Όταν υπάρχει μια δανειοδότηση-μαμούθ και όταν λέω μαμούθ εννοώ 10, 20 δις ευρώ, γιατί τα 120 δις ευρώ είναι πολύ μαμούθ, υπάρχουν κάποια κεφάλαια που είτε λέγονται δυνατά κεφάλαια είτε λέγονται ισχνά κι αναιμικά. Διότι αυτός που θα σου δώσει 120 δις , επί της ουσίας έχει κάποια κεφάλαια αλλά υπολογίζει από κάποια άλλα που λιμνάζουν και τις αποδόσεις τους. Για την περίπτωση της Ελλάδας η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπήρξε ούτε ένα ευρώ πραγματικό χρήμα που να βρισκόταν κατατεθειμένο σε έναν λογαριασμό Τράπεζας αλλά όλα ήταν λογιστικές αλχημείες ποσών που δεν υπήρχαν αλλά τα εμφανίζανε να υπάρχουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Αυτοί δηλαδή παίρνανε αέρα και το εμφανίζανε σε συγκεκριμένες στιγμές ως χρήμα! Και αυτό τον αέρα έπρεπε κάποιος να πάει να τον πληρώσει. Ποιος θα τον πλήρωνε; Ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας που λέγεται Ελλάδα.
Δημοσιογράφος: Με λίγα λόγια θες να πεις ότι πληρώνουμε χρήματα που δεν υπάρχουν.
Αδαλής: Ναι, για χρήματα που δεν έχουμε πάρει ποτέ! Όσο κι αν φαίνεται περίεργο.
Δημοσιογράφος: Και αυτές οι ανακεφαλαιώσεις των Τραπεζών τι ήταν;
Αδαλής: Αέρας κοπανιστός. Η Ελλάδα πήρε ένα δάνειο. Μπορεί να έρθει κάποιος από το Υπουργείο Οικονομίας να μου πει τι ήταν αυτό το κεφάλαιο, πού το βρήκαν και πώς δημιουργήθηκε; Από ποιους τροφοδότες λογαριασμούς βγήκε; Ποιο το είχαν αυτό το κεφάλαιο και το δώσανε στην Ελλάδα; Το είχε η UBS η Ελβετική για παράδειγμα; Να δούμε πού το είχε; Το είχε η DEUTSCHE BANK; Πού το είχε; Αυτά τα κεφάλαια δεν υπήρχαν, θα υπήρχαν κάτω από ορισμένες συνθήκες μετά από 3-4 χρόνια. Στο μεσοδιάστημα όμως αυτό, το χρήμα που δεν υπήρχε, θα ερχόταν η Ελλάδα και θα το πλήρωνε ως δόση δανείου.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή τι κομπίνα παίζεται εδώ;
Αδαλής: Βάζουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει δόσεις για χρήμα που δεν έβαλαν ποτέ. Ήταν λογιστικό χρήμα. Και αυτό που λέω εξηγεί πολλά για ποιο λόγο δεν δίνουν στην Ελλάδα την επιμήκυνση. Είναι η σύνθεση των κεφαλαίων που φταίει και το ξέρει ο Τόμσεν και όλοι αυτό. Γιατί νομίζεις ότι δεν δίνουν τα 31,5 δις; Γιατί δεν τά'χουν. Δεν επιτρέπει το κεφάλαιο να συγκεντρωθούν τώρα. Αργότερα θα υπάρξουν οι συνθήκες να συγκεντρωθεί αυτό κεφάλαιο από το πουθενά. Γι΄αυτό δεν μας δίνουν την επιμήκυνση και γι'αυτό είναι τόσο σκληροί σ'εμάς στο να το αποπληρώσουμε. Διότι εάν δεν πληρωθεί από εμάς μια δόση, ξέρετε τι γίνεται; Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Διότι αυτό το χρήμα που έχουν δημιουργήσει εάν δεν πληρώσει η Ελλάδα, θα φανεί ότι είναι φούσκα!
Δημοσιογράφος: Θα γίνει το ξεγύμνωμα, δηλαδή, η αποκαθήλωση.
Αδαλής: Ακριβώς. Θα φανεί πώς δημιούργησαν χρήμα ενώ δεν υπήρχε κι από 'κει και πέρα η «μπάλα» θα πάρει και Τράπεζες λιανικής και Τράπεζες χονδρικής και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και χρηματιστήρια. Δηλαδή όταν λένε ότι η Ελλάδα μπορεί να ρίξει την παγκόσμια οικονομία, δεν το λένε τυχαία. Όλο το «κλειδί» βρίσκεται στο ότι η Ελλάδα όλα αυτά που δανείστηκε δεν ήταν χρήμα. Και θα σου δώσω άλλο ένα παράδειγμα. Υποτίθεται ότι η Ελλάδα πήρε 120 δις ευρώ. Είναι δυνατόν με τόσα χρήματα που –δήθεν- πήρε να μην πάει ούτε ένα ευρώ στην ανάπτυξη; Μα αφού δεν υπήρχαν, ήταν άυλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου