Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή «ΜΟΝΟ για Έλληνες». Εμείς με όλους τους εργαζόμενους!

Ο πυρήνας Κορίνθου της ναζιστικής οργάνωσης έβγαλε πριν λίγες μέρες άλλη μία εμετική ανακοίνωση, όπου κατηγορεί όσους καλούσαν στη συγκέντρωση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως… υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Είναι εμφανές ότι για τους θαυμαστές του Χίτλερ τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απεχθή, καθώς ονειρεύονται μια κοινωνία όπου όλοι θα κάνουν ό,τι αυτοί προστάζουν, χωρίς καν το δικαίωμα να αντιμιλούν.  Για να αυξήσουν την επιρροή τους, εξαγοράζουν συνειδήσεις και ψήφους με μακαρόνια, ψάρια και ρούχα. Και αυτό το βαφτίζουν «Κινήσεις Αλληλεγγύης». Ε, όχι! Αυτές οι κινήσεις έχουν τόση σχέση με την αλληλεγγύη, όσο και οι ρουσφετολογικές προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο δημόσιο τις τελευταίες δεκαετίες. Και στην ουσία πάνω σ’αυτή την ίδια σάπια λογική πατάει η Χρυσή Αυγή: παρουσιάζεται ως «σωτήρας» που, δια της ανάθεσης, θα σου λύσει τα προβλήματα. Παλιά το «πρόβλημα» ήταν «να βολέψουμε το παιδί σε καμιά θεσούλα», και τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν πρόθυμα να καλύψουν αυτή την ανάγκη με αντάλλαγμα ψήφους και συναίνεση. Τώρα που είδαμε πού μας οδηγεί η μη συμμετοχή στα κοινά, η ανάθεση της επίλυσης των προβλημάτων μας σε άλλους, τώρα που πολλοί φτάσαμε να μην έχουμε να φάμε, θα πάρουμε επιτέλους τις ζωές μας στα χέρια μας ή θα βρούμε απλά καινούργιους πρόθυμους «Μεσσίες»;
Ο λαϊκισμός της Χρυσής Αυγής πατάει στο διαχωρισμό της κοινωνίας, στο χάιδεμα των αυτιών της πλειοψηφίας μέσω της δαιμονοποίησης της εκάστοτε μειοψηφίας (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, κομμουνιστές, αλλόθρησκοι κλπ). Έτσι, η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αντιπαραθέτει τη δική της κίνηση «ΜΟΝΟ για Έλληνες» απέναντι σε μια διαμαρτυρία με σκεπτικό ότι είναι απαράδεκτο να στοιβάζονται άνθρωποι σε φυλακές με άθλιες συνθήκες, όταν το μόνο έγκλημά τους είναι ότι το κράτος δεν τους αναγνωρίζει ως νόμιμους πολίτες. Την Κυριακή έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου βρέθηκαν ενεργοί πολίτες που είναι στην πρώτη γραμμή απέναντι σε κάθε αδικία, χωρίς να δέχονται τέτοιους διαχωρισμούς. Η πραγματική διαφορά λοιπόν είναι ότι οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να διαχωρίσουν την κοινωνία. Η πραγματική αλληλεγγύη, από την άλλη, δεν κοιτάζει χρώμα, σεξουαλικές προτιμήσεις, βάρος ή καταγωγή: βλέπει ανθρώπους σε ανάγκη.
Ο φασισμός μόνο για τους «καθαρούς» λοιπόν, εμείς με όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, με τον κόσμο που ζει από το μόχθο του, χωρίς διαχωρισμούς. Γιατί είναι γνωστή η λογική του «διαίρει και βασίλευε» και πόσο υπηρετεί το σύστημα, πόσο βοηθάει να περάσουν τα μέτρα που θέλουν. Γιατί το να μην έχουν εργασιακά δικαιώματα οι μετανάστες τόσα χρόνια (ως «παράνομοι») ήταν ακριβώς ο προθάλαμος για να μην έχουν σήμερα (και ακόμα περισσότερο αύριο) εργασιακά δικαιώματα ούτε οι Έλληνες. Γι’αυτό και οι φασίστες, όσο «αντισυστημικοί» κι αν το παίζουν, εξυπηρετούν βαθύτατα το σύστημα. Γιατί ποτέ δε στράφηκαν ενάντια στους μεγαλοεργοδότες και τους βιομήχανους, αλλά πάντα ήταν απέναντι στους αδύναμους, σπέρνοντας τη διχόνοια στον κόσμο της εργασίας. Γιατί είναι προφανές σε όλους πλέον ότι χτες οι εχθροί ήταν οι μετανάστες, σήμερα είναι οι αριστεροί και όσοι αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αύριο θα είναι οποιοσδήποτε διαφωνεί με τις εντολές του φύρερ τους.
Μέσα στο βαθύ σκοτάδι των μνημονίων, της καταρράκωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, είναι πολύ ταιριαστά τα πρόσφατα λόγια του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου: «η Χρυσή Αυγή είναι στην πραγματικότητα Μαύρη Νύχτα». Η κοινωνία της αλληλεγγύης θα σταθεί απέναντι. Θα κρατήσει ζωντανή τη φλόγα της ανθρωπιάς, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλοι μαζί, με ενωτικούς αγώνες, με απεργίες, με όποιον τρόπο χρειαστεί, θα φουντώσουμε αυτή τη φλόγα μέχρι να γίνει φωτιά που θα κάνει στάχτη μνημόνια, συγκυβέρνηση, ναζισμό και αφεντικά. Στον αγώνα για αξιοπρέπεια, για μια άλλη κοινωνία, για μια ζωή αξιοβίωτη.
Πάνος Δαμέλος
Μέλος Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου