Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Να μην προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε απολύσεις

11/10/2012 Ερώτηση Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θέμα: Να μην προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε απολύσεις
Στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) προσελήφθησαν τα έτη 2009 και 2010 σταδιακά, 70 γεωτεχνικοί υπάλληλοι στα πλαίσια του προεδρικού διατάγματος 164/2004, μετά από αίτηση θεραπείας την οποία είχαν υποβάλλει στον ΑΣΕΠ. Η αίτηση θεραπείας των υπαλλήλων αυτών είχε υποβληθεί στον ΑΣΕΠ διότι είχαν κατ’ αρχήν αποκλεισθεί από το προεδρικό διάταγμα.
Μετά την δικαίωσή τους από τον ΑΣΕΠ, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσελήφθησαν από τον ΕΛΓΑ και τοποθετήθηκαν στα υποκαταστήματα του οργανισμού ανά την επικράτεια, όπου υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις.
Ο Οργανισμός , παρά το ότι προσέλαβε τους υπαλλήλους αυτούς , προσέβαλε την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Διοικητικό Εφετείο.

Το Διοικητικό Εφετείο έχει ήδη δι’ αποφάσεών του ακυρώσει τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ για τριάντα (30) υπαλλήλους , οι οποίοι μέλλει να απολυθούν. Επίκεινται δε και οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους.

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης , ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα , αυτές ήδη έχουν δρομολογηθεί στον ΕΛΓΑ , με ανατροπή των αποφάσεων του ΑΣΕΠ.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Θα προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις των υπαλλήλων αυτών του ΕΛΓΑ;

Με επιπλέον δεδομένο ότι ο Οργανισμός είναι ελλειμματικός από πλευράς προσωπικού, και εμφανίζονται σοβαρές καθυστερήσεις στο εκτιμητικό έργο του. Κάτι που διαπιστώνεται άλλωστε και από τις ήδη κατατεθειμένες ερωτήσεις βουλευτών ως προς τις ελλείψεις προσωπικού.



Οι ερωτώντες βουλευτές



Πετράκος Αθανάσιος



Αποστόλου Ευάγγελος



Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου