Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 20/2 στο Κέντρο Νέων: Ανοίξτε τα σύνορα - όχι άλλους νεκρούς!

Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, ανοιχτά μικρόφωνα, ανοιχτές καρδιές και μυαλά…
Αυτές τις μέρες που όλος ο κόσμος της εργασίας ξεσηκώνεται ενάντια στο πετσόκομμα της ασφάλισης που προωθούν κυβέρνηση και «θεσμοί», είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε και μια άλλη πραγματικότητα: ότι οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ εγκαθίστανται στο Αιγαίο, η φύλαξη των συνόρων περνά στα χέρια της Frontex, ο απάνθρωπος φράχτης στον Έβρο μένει στη θέση του, νέοι φράχτες υψώνονται στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, χιλιάδες άνθρωποι φυλακίζονται εκ νέου στα ιδιότυπα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτό της πόλης μας, δηλαδή ότι γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή – όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και οι Έλληνες, όπως συμβαίνει και σήμερα με εκατοντάδες χιλιάδες νέους που εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα περισσότεροι θάνατοι θα έρθουν να προστεθούν στους ήδη χιλιάδες νεκρούς που γέμισαν τη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι το ασυγχώρητο και εγκληματικό αποτέλεσμα μιας καθαρά ταξικής πολιτικής που, τη στιγμή που μας καταληστεύουν οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, υποδεικνύει τους μετανάστες ως «εξωτερικό εχθρό».

Παλεύοντας για τα δικαιώματά μας και για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα, δεν ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που γεννήθηκαν αλλού και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στα σύνορα της Ευρώπης. Δεν συναινούμε με το έγκλημα που καθημερινά συντελούν η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν δεχόμαστε άλλους νεκρούς στα σύνορα της χώρας μας. Να ανοίξουν τα σύνορα τώρα, να δοθούν νομιμοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους το επιθυμούν – διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους και για όλες, για κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Δεν είναι οι ξένοι που «μας παίρνουν τις δουλειές», όπως έλεγε η φασιστική προπαγάνδα. Τις δουλειές τις παίρνουν οι εργοστασιάρχες όταν κλείνουν τα εργοστάσιά τους για να τα ανοίξουν σε άλλες χώρες με μικρότερη φορολογία και μισθούς. Βλέπετε, τα σύνορα είναι ανοιχτά για τα προϊόντα, αλλά όχι για τους ανθρώπους. Αυτό είναι εντελώς λάθος και πρέπει να αλλάξει!



Διεκδικώντας λοιπόν μια καλύτερη ζωή για όλους τους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, διεκδικούμε και ανοιχτούς δημόσιους χώρους, χώρους για τον πολιτισμό, για τη συλλογική έκφραση και καλλιτεχνική δημιουργία. Το Κέντρο Νέων ήταν –με όλα του τα προβλήματα- ένας τέτοιος χώρος, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια παραμένει σφραγισμένος. Ανοίγοντάς τον για μια πρώτη εκδήλωση, διεκδικούμε το μόνιμό άνοιγμά του σύμφωνα με την αυτοδιαχειριστική πρόταση που έχει καταθέσει εδώ και μήνες στην Περιφέρεια η Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων – ο συντονισμός δηλαδή των ομάδων που κρατούσαν ζωντανό το Κέντρο Νέων μέχρι το 2014 που έκλεισε.



Το Σάββατο 20/2 λοιπόν, σας καλούμε σε μια γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης. Στις 7 το απόγευμα θα γίνει ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για το Κέντρο Νέων για το μέλλον του χώρου. Θα ακολουθήσουν λόγια και τραγούδια του Μπέρτολτ Μπρεχτ από τον μουσικό θίασο σκιών «Τα Μαύρα Μάτια Σου» και η βραδιά θα κλείσει με μια μεγάλη hip hop συναυλία από κορινθιακά συγκροτήματα – θα δούμε ενωμένη τη νεανική hip hop σκηνή της πόλης, ή αλλιώς «Corinthians united vol. 2»! Πολιτικά Αντισώματα, Indriga,Herman972, Αμφιθυμία, Κόκκινοι Κόσμοι, Toby (Νέα Όρια) και Jive θα μοιραστούν τη σκηνή και θα γεμίσουν τον χώρο με ενέργεια και έμπνευση.



Αυτό το Σάββατο ξανανοίγουμε το Κέντρο Νέων, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε κάθε αδύναμο και αδικημένο-η! Ο αγώνας για ζωή κι αξιοπρέπεια δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητες. Φτου ξελευθερία για όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου