Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σκάνδαλο μεγατόνων! Κρατικοποιούν το Μέγαρο Μουσικής

Φορτώνουν στον ελληνικό λαό τα χρέη του Λαμπράκη και του Ψυχάρη... Πουλάνε σε ξένα funds τα σπίτια των Ελλήνων και κρατικοποιούν τα χρέη των διαπλεκόμενων μεγαλοεκδοτών.
Τροπολογία που προβλέπει την κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με το ελληνικό Δημόσιο να αναλαμβάνει την ακίνητη περιουσία του Μεγάρου αλλά και τις δανειακές του υποχρεώσεις
Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ενώ παράλληλα θα πάρει και όλη την ακίνητη περιουσία.Το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει επίσης και την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στο ελληνικό Δημόσιο περνούν και οι δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου οι οποίες και στο παρελθόν καλύπτονταν από το κράτος καθώς οι δανεισμοί του Μεγάρου γίνονταν με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με την τροπολογία, η δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό θα υπερβαίνει τα 57 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου