Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ & ΕΜΠ

Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
Στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, η διοικήση επέλεξε να προωθήσει την εφαρμογή ορίου δήλωσης μαθημάτων, καθώς και την εισαγωγή πειθαρχικών ποινών στους φοιτητές που πιάνονται να αντιγράφουν, με αναστολή φοίτησης για ένα εξάμηνο. Οι διατάξεις αυτές εγκρίθηκαν από τα μέλη ΔΕΠ της σχολής με τον πλέον αντιδρημοκρατικό τρόπο, η μια μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η άλλη μέσω Γ.Σ. τμήματος χωρίς απαρτία, και μάλιστα όλα αυτά εν μέσω εξεταστικής χώρις να έχει καν ενημερωθεί ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Έχουμε δει σε ανίστοιχες περιπτώσεις όπου πάρθηκαν τέτοια μέτρα, ότι η αναδιάρθρωση των σπουδών δεν σταματάει εκεί. Συνδέεται με την ευρύτερη κατεύθυνση της εκπαιδευτικής αναδιάθρωσης όπως αυτή εκφράζεται από τους νόμους κυβερνήσεων και ΕΕ, αλλά και από το νέο νομοσχέδιο Φίλη. Ακολουθούν η αλλαγή του προγράμματος σπουδών, η εισαγωγή αλυσίδων μαθημάτων, πιστωτικών μονάδων, όπου δεν έχουν παρθεί ήδη. Στόχος είναι ένα πανεπιστήμιο καθοδηγούμενο από το επιχειρηματικό σύμφερον, για λίγους και εκλεκτούς, με εντατικοποιημένους όρους σπουδών, με απονεκρωμένους φοιτητικούς συλλόγους.

Η αντίδραση, του Φ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών ήταν άμεση. Έγινανεπανειλημμένες παρεμβάσεις στην Γ.Σ.Τ., στον κοσμήτορα και την πρυτανεία, για να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω τα μέτρα και τον απαράδεκτο τρόπο που λήφθηκαν. Η αδιάλλακτη στάση της κοσμητείας, οδήγησε τη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. να κλιμακώσει τα μέσα απέναντι της και να προβεί σε κατάληψη της σχολής.

Η απάντηση από πλευράς διοίκησης και καθηγητών ήταν το άνοιγμα ενός πολέμου απέναντι στο Φ.Σ. με μη αναγνώριση των αποφάσεων και της ίδιας της υπόστασης και κατοχύρωσης του Φοιτητικού Συλλόγου, με υβριστικές συμπεριφορές, στοχοποιήσεις, ακόμη και προπηλακισμούς φοιτητών!

Δηλώνουμε την στήριξη του αγώνα του Φ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών, τόσο για να παρθούν πίσω τα μέτρα του ορίου δήλωσης και των πειθαρχικών, όσο και απέναντι στη στοχοποίηση του και την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου