Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

...ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ “ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ” ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ "ΗΓΕΣΙΑΣ" ΤΟΥΣ
ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ
Παρά τις μεθοδικές προσπάθειες κυβέρνησης καιμνημονιακής αντιπολίτευσης να διασπάσουν ή και να διαλύσουν τα μπλόκα και τους αγώνες των αγροτών και παρά τις συμβιβαστικές και παγιδευτικές διαθέσεις μερίδας των ηγεσιών στααγροτικά μπλόκα, οι αγρότες πεισμωμένοι, οργισμένοι και αποφασισμένοι κορυφώνουν τιςκινητοποιήσεις τους, κόβοντας στην κυριολεξία την Ελλάδα στα... τρία και παραλύοντας, σχεδόν, κάθε κυκλοφορία.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση έχει απωλέσει πλήρως τον έλεγχο, δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση που να της δίνει την πρωτοβουλία και κάνει ό,τι χειρότερο που διαλύει κυριολεκτικά τη χώρα: αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους, περιμένοντας ένα θαύμα!!! Το "θαύμα" όμως που πολύ πιθανό να προκύψει μπορεί να είναι η κατάρρευσή της!!!

Τούτες τις ώρες ο αγώνας των αγροτών δεν χρειάζεται μόνο αποφασιστικότητα αλλά κυρίως ξεκάθαρηενωτική δημοκρατική αντιμνημονιακή κατεύθυνση, συντονισμό με όλα τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και πρώτα απ' όλα τον κόσμο της μισθωτής εργασίας αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τολμηρό ανατρεπτικό προσανατολισμό.

Αυτός είναι ο δρόμος για μια νικηφόρα εξέλιξη των αγροτικών αγώνων, οι οποίοι δεν μπορούν να επιτύχουν θετικά αποτελέσματα, αν δεν επέλθει μια μεγάλη αντιμνημονιακή ρήξη στη χώρα.

Όσο και αν αυτή η ρήξη φαίνεται ως μεγαλεπήβολος στόχος, είναι πολύ πιο ρεαλιστική απ' όσο ορισμένοι φαντάζονται και στην πραγματικότητα η μόνη ρεαλιστική επιλογή απέναντι στην καταστροφική μνημονιακή διαχείριση.

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες τόσο τη νέα όσο και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκικαι να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνηςαπό τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία των αγροτών της Αρκαδίας, το Συντονιστικό Όργανο στο οποίο συμμετέχουν ο Ιατρικός σύλλογος, ο Οδοντιατρικός σύλλογος, ο Φαρμακευτικός σύλλογος, ο Δικηγορικός σύλλογος, το ΤΕΕ Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία, μεθαύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Η αιμοδοσία οργανώνεται με την φροντίδα του συλλόγου «Άξιον Εστί», για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις και θα διεξαχθεί από κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», στο Πνευματικό Κέντρο του ναού της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ

Τουλάχιστον για 3 ώρες, από τις 2 το μεσημέρι, αποφάσισαν να κλείσουν την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήληςκαι έχουν προαναγγείλει ότι θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους, με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός.

Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος τηςΛαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Σημειώνεται ότι παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος τηςΑμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΗ

Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν και οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίο προχωρούν σήμερα από τις 4 το απόγευμα σε αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος τουΚιλελέρ για τρεις ώρες.

Το πρωί της Τετάρτης ο προγραμματισμός προβλέπει παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών σε εφορίεςτων θεσσαλικών πόλεων.

Την ίδια ώρα, τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ' αόριστον με τους αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Ωστόσο αντιτίθενται στην προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπους όλων των μπλόκων. Αυτό που επιθυμούν είναι στην συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από αύριο υπάρχει η κατεύθυνση και τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του νομού και αφορούν εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα,Μεγάλο Ελευθεροχώρι) να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την κυβέρνηση.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ

Στη Μεσσηνία, κλειστό επ' αόριστον κρατούν από τις 12:00 το μεσημέρι τον δρόμο στο Καλό Νερό οι αγρότες της Τριφυλλίας, σύμφωνα με απόφαση την οποία έλαβαν κατά στη συνέλευσή τους το βράδυ της Δευτέρας.

Στο μπλόκο συμμετέχουν 30 περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ αύριο αναμένονται προς ενίσχυσή του κι άλλα τρακτέρ, καθώς η περιοχή βρίσκεται εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου τωνπρώιμων λαχανικών και οι περισσότεροι αγρότες βρίσκονται στις δουλειές τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Κυπαρισσία προς Πύργο και από Πύργο προς Κυπαρισσία, αλλά και των οχημάτων που κατευθύνονται από Τρίπολη και Καλαμάτα προς Πύργο - Πάτρα, μέσω του κόμβου του Καλού Νερού, γίνεται μετ' εμποδίων από τους παράδρομους, από τους οποίους δεν μπορούν να διέλθουν μεγάλα και βαριά οχήματα.

«Γι' αυτόν τον τύπο των οχημάτων ενδέχεται να υπάρξει αποκλιμάκωση και κατά χρονικά διαστήματα να επιτρέπεται η διέλευσή τους, μέσω του κόμβου του Καλού Νερού» δήλωσε στοΑΜΠΕ ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής, Νίκος Σινάνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου