Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σαν σήμερα το 2012 αυτοκτόνησε ο Δημήτρης Χριστούλας...στη μνήμη ενός μάρτυρα αξιοπρέπειας

Πέρασαν πέντε χρόνια απ’ την ημέρα που ένας συνάνθρωπος μας, ο Δ. Χριστούλας, ο οποίος «πάλεψε μια ζωή ενάντια στην τυραννία και για την κοινωνική απελευθέρωση», επέλεξε να θέσει τέρμα στην ζωή του, καταγγέλλοντας την «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου» που «εκμηδένισε τη δυνατότητα επιβίωσής του».
Αυτή «η έσχατη πράξη του ήταν μια πράξη βαθιά πολιτική, όπως βαθιά πολιτικό είναι και το μήνυμά του», τόνιζαν σε κείμενο τους συμπολίτες του που τον γνώριζαν.
Κι ενώ η θυσία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας (παρακολουθήσαμε, μεταξύ άλλων, Ισπανούς τραγουδιστές να ηχογραφούν τραγούδι για να τιμήσουν τον αυτόχειρα, η ημερήσια Τουρκική εφημερίδα Evrensel να έχει πρωτοσέλιδο άρθρο του συντρόφου Σεϊτ Αλντογάν αναφερόμενη στην πολιτική πράξη της αυτοκτονίας του Χριστούλα κ.α) η Λ. Κανέλλη κάνει μια απρεπέστατη δήλωση παρουσιάζοντας τον Δ. Χριστούλα σαν ένα κακόμοιρο ανθρωπάκο που οδηγημένος από αδιέξοδη απελπισία επέλεξα να αυτοκτονήσει. Ηταν τότε που η κόρη του αυτόχειρα, Έμμυ Χριστούλα, στέλνει στο μπλογκ μας ένα οργισμένο κείμενο, απάντηση στην τοποθέτηση της συνεργαζόμενης με το ΚΚΕ βουλευτίνας.
Η αυτοκτονία του 77χρονου ήταν μια πολιτική πράξη αντίστασης, όπως σημείωνε σε κείμενο της η συντρόφισσα Δήμητρα Κωσταγιώργου, ενώ μια συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό "Επίκαιρα" και στον Λεωνίδα Βατικιώτη η κόρη του αυτόχειρα, Εμμυ, τιτλοφορείται: «"Εξέγερση!" η παρακαταθήκη του Δ. Χριστούλα»

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο ο οποίος με την αυτοθυσία του, προσπάθησε να περάσει το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στον ταξικό – μνημονικό όλεθρο που καταπλακώνει όλα τα λαϊκά στρώματα παραθέτουμε το τελευταίο μήνυμα του.


«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι' αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας 'Ελληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Δορέτο του Μιλάνου).»

Υ .Γ. Το τελευταίο σημείωμα του αυτόχειρα-δολοφονηθέντος ηλικιωμένου μας το έστειλε η οικογένεια του και στην ανάρτησή μας στην οποία το παραθέσαμε γράφαμε:


Σκότωσαν τα όνειρα μας, λεηλάτησαν τις ζωές μας, δολοφονούν συνανθρώπους μας.
Βάφουν τα χέρια τους με αίμα, αλλά …. παραφουσκώνουν τα θησαυροφυλάκια τα δικά τους και των αφεντικών τους.

Εξαθλιώνουν τις λαϊκές μάζες, αλλά … μας «σώζουν».

Πυροβολούν τις ζωές μας, αλλά …. μας υπόσχονται «καλύτερο μέλλον».

Μας οδηγούν στην μιζέρια και την εξαθλίωση στον θάνατο.

Δεν μπορούμε να παραμένουμε παθητικοί παρακολουθώντας τους να μας εκτελούν εν ψυχρώ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Να κηδέψουμε εμείς το σύστημα που μας δολοφονεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου