Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εναντίον ΦΟΙΤΗΤΗ

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
Δεν είναι αλλοδαπός, είναι Έλληνας. Δεν είναι μαύρος, είναι λευκός. Δεν «πήρε την δουλειά» κανενός, είναι φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Κι όμως λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του από την δολοφονική επίθεση μελών της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, ένας εκ των οποίων ήταν μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Το λάθος του φοιτητή ήταν ότι η εμφάνιση του δεν άρεσε στο τάγμα εφόδου της Χ.Α. και στο πνεύμα της γνωστής τακτικής του «ό,τι κινείται σφάζεται», δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση.
Ο φασισμός δεν είναι θεωρία, δεν είναι φιλοσοφία, ούτε καν ιδεολογία. Ο φασισμός είναι ένα μίασμα, ένα όπλο στη φαρέτρα του παρακμάζοντος καπιταλισμού κι η βίαιη απόπειρα για την επιβίωση του.


Η Γερμανία του Μεσοπολέμου, της ανασφάλειας, της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης στις εκλογές του 1933 με ποσοστό 43,9% ανέδειξε πρώτο το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ. Το 1945 7,5 εκατομμύρια πολίτες ήταν νεκροί, δηλαδή το 11% του πληθυσμού. Κανένας Γερμανός όταν ψήφιζε τους Ναζί, δεν φανταζόταν ότι θα σκοτωθεί, δεν φανταζόταν ότι θα ήταν συνένοχος στην μεγαλύτερη τραγωδία του 20ού αιώνα που θα κατέστρεφε την Γερμανία, ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και τις θεμελιώδεις αξίες του ανθρωπισμού. Οι Γερμανοί ψήφιζαν τους Ναζί ως κάτι καινούριο που μίλαγε για δεσμούς αίματος και καθαρή Γερμανία που θα άνηκε στους Γερμανούς.


Εκείνοι δεν το φαντάστηκαν, δεν σκέφτηκαν και δεν ήξεραν, εμείς 72 χρόνια μετά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι με την ψήφο μας θρέφουμε το τέρας του φασισμού, το οποίο στο τέλος θα στραφεί εναντίον μας;

«ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου