Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσάκισε τη Χρυσή Αυγή;

Ανδρέας Ζαφείρης
Δύο χρόνια «αριστερής» κυβέρνησης και θα περίμενε κανείς η οργανωμένη πολιτεία να έχει πάρει δραστικά μέτρα κατά της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.
Το περιστατικό με τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο φοιτητή ήρθε να υπενθυμίσει ότι όχι απλά δε έχει γίνει κάτι τέτοιο (και το ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει ασύδοτη και ατιμώρητη), αλλά και το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει συνθήκες «επανένταξης» της Χ. Α. στο πολιτικό σκηνικό.

Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε εξαφανίσει τη Χ.Α. Όχι μόνο έχοντας σα βάση τη υπόθεση Φύσσα και τις άλλες δολοφονικές επιθέσεις της. Θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, απέναντι σε μια συμμορία που η παραβατικότητά της διατρέχει το σύνολο του ποινικού κώδικα.
Από δολοφονίες και προστασίες έως trafficking, η Χ.Α. –εκτός από νεοναζιστική ομάδα- αποτελεί από μόνη της τη μεγαλύτερη μαφιόζικου τύπου εγκληματική οργάνωση της σύγχρονης ιστορίας μας.

Η γιγάντωσή της- και το «εύρος» των δραστηριοτήτων της- δε θα μπορούσε να είχε συμβεί χωρίς, όχι απλά την ανοχή, αλλά την πριμοδότηση από πολιτικούς, οικονομικούς, επικοινωνιακούς κύκλους, εντός και εκτός της χώρας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε έκανε τίποτα αλλά φρόντισε να «ξεπλένει» τους νεοναζί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ποιος δε θυμάται την επίσκεψη βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά Καστελόριζο και Ρω υπό την …επίβλεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα.

«Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση» έγραφαν τότε οι 53 (παρ όλο που συνέχισαν να στηρίζουν τη κυβέρνηση που ξεπλένει νεοναζί-άβυσσος η ψυχή μπροστά στην εξουσία).

Και αυτό δεν ήταν απλά ένα άτυχο περιστατικό. Λίγο μετά ακολούθησε η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για την ανάγκη «μιας σύγκλισης» με τη Χ.Α.

Και μάλλον δεν προβλήθηκε, όσο θα έπρεπε, η δήλωση του Νίκου Βούτση , σε ερώτηση που κατέθεσε η Χ.Α. για την απόφαση του Δήμου Πατρέων να μη «διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο», ότι δε συμφωνεί – διαφωνεί– «με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου».

Σίγουρα όμως προβλήθηκε η –καθαρά επικοινωνιακού τύπου- επίσκεψη Τσίπρα στο Κίεβο και η νομιμοποίηση ενός καθεστώτος που η εγκληματική, νεοναζιστική του δράση κάνει την αντίστοιχη της Χ.Α. να μοιάζει με επίσκεψη Παρθεναγωγείου στο Λεμονόδασος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θέλησε και δε θέλει να συντρίψει τους νεοναζί λούμπεν-τη στιγμή μάλιστα που η Χ.Α. αποσυντίθεται οργανωτικά (το κλείσιμο δεκάδων γραφείων της σε όλη την Ελλάδα είναι δείκτης της οργανωτικής της διάλυσης).

Και δεν το επιθυμεί. Και δεν έχει εντολές για κάτι τέτοιο. Μάλλον το αντίθετο. Και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη Χ.Α. επικοινωνιακά με διάφορους τρόπους, φέροντας στο ακέραιο τις συνέπειες μιας τέτοιας λογικής.

Ακουμπώντας με το ένα χέρι τον ώμο του Παππά και το άλλο το …περίστροφο του Μπελογιάννη, ένας «χρήσιμος ηλίθιος» σύντομα θα αποδειχτεί ακόμη πιο ηλίθιος και ακόμη πιο χρήσιμος.

iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου