Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Συλλογικότητες κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Συλλογικότητες κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση, συναντήθηκαν σήμερα 18-4-2017 στην Τρίπολη και αποτίμησαν τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα όπως μεταξύ άλλων:
-Την καθυστέρηση δημοσιοποίησης του κειμένου του επιχειρούμενου από την Περιφερειακή αρχή Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) μετά 55 μέρες από την ψήφισή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20-2-2017.
-Τις αξεπέραστες αναντιστοιχίες των ομόφωνων αποφάσεων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), κυρίου όποιου έργου διαχείρισης απορριμμάτων στον οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον επιχειρούμενο από την Περιφερειακή αρχή ΠΕΣΔΑ και τις επίσης αξεπέραστες αντιστοιχίες του τελευταίου με την Υπουργική Απόφαση Έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ, οφειλόμενες όλες στην Περιφερειακή Αρχή.
-Την όψιμη αφύπνιση της Νέας Δημοκρατίας!!!! για τη ΣΔΙΤ Τατούλη και την απόλυτη ευθύνη του στην υπόθεση της ανύπαρκτης προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο πέντε τουλάχιστον χρόνια …
-Τη σθεναρή αντίθεση των Δήμων της πλειοψηφίας των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ολοένα μεγεθύνεται απέναντι στη ΣΔΙΤ παρά τις αδυναμίες και υστερήσεις τους και τα ενθαρρυντικά ήδη αποτελέσματα σοβαρών πρωτοπόρων δημοτικών εγχειρημάτων που αναδεικνύουν την ορθότητα της θέσης των συλλογικοτήτων.
-Την πρόσφατη ανακοίνωση «κύκλων» της Διυπουργικής του Μεγάρου Μαξίμου με την οποία στηρίζεται η ΣΔΙΤ με τα περυσινά φτιασιδώματα της συμφωνίας Φλαμπουράρη-ΤΕΡΝΑ και δωράκια για τους ιθαγενείς κατοίκους της Πελοποννήσου.

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που πήραν μέρος επέμειναν στην αντίθεσή τους στη ΣΔΙΤ που εμφανίζεται πλέον εκτός από την Περιφερειακή Αρχή και από την Κυβέρνηση με σοβαροφάνεια ως ρεαλιστική πολιτική λύση στο θέμα των απορριμμάτων, ενώ στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα αναχρονιστική, με τριπλάσιο κόστος για τον πολίτη σε σχέση με την τοπική .

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που πήραν μέρος συμφώνησαν τέλος να εντείνουν τις κινήσεις τους εν όψει και της επικείμενης σύγκλησης του ΦΟΔΣΑ και δρομολογήθηκαν νέες δράσεις πλατιάς ενημέρωσης και παρεμβάσεις.

Τρίπολη 18 -4-2017



Συλλογικότητες Πελοποννήσου κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου