Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, Τετάρτη 3/5: "Φύλο, Σεξουαλικότητα και Εκπαίδευση"

(έργο του Έλληνα ζωγράφου, δασκάλου ιστορίας τέχνης Σπύρου Κουκουλομάτη)

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Κάλεσμα σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση
Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, σε όλες του τις μορφές, αποτελεί την κύρια αρχή πάνω στην οποία οικοδομείται η αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δικαίωμα αυτό είναι αναφαίρετο και δεν επιδέχεται καμίας μορφής αστερίσκους και υποσημειώσεις, που αναιρούν εκ των πραγμάτων την ουσία του, δηλαδή το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αυτοπροσδιορίζεται, να αυτοδιατίθεται και να μην υφίσταται την οποιαδήποτε διάκριση.
Ως Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου, πιστεύουμε ότι το δικαίωμά μας να προσδιορίζουμε τη σεξουαλική, όπως και κάθε άλλη ταυτότητά μας δεν μπορεί να τεθεί υπό την αμφισβήτηση ή την έγκριση οποιουδήποτε τρίτου. Η μάχη αυτή στην εποχή μας είναι επιτακτική, καθώς υπό το πρόσχημα της προστασίας και της φροντίδας για τη διαπαιδαγώγηση των νέων τροφοδοτούνται τα πιο συντηρητικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Καλούμε όλες και όλους, να συζητήσουμε ανοιχτά και απροκατάληπτα την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54), σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε με το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα:


«Φύλο, Σεξουαλικότητα και Εκπαίδευση»


Εισηγητές:

Έφη Γαζή - Αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κώστας Παπαϊωάννου – Εκπαιδευτικός, τέως Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πέτρος Σαπουντζάκης - Εκπαιδευτικός, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου

Παρεμβαίνει ο Δημήτρης Καράγιωργας - Ψυχίατρος π&ε, Ψυχοθεραπευτής


ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ –ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου