Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με 225 ταινίες ξεκινάει το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Με ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής αλλά και το πλουσιότερο διαγωνιστικό μικρού μήκους στην ιστορία του, το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: Τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες.
Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 225 ταινίες από 58 χώρες (σε όλα τα προγράμματά της). Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος, «φέτος θα παρουσιάσουμε την πιο πλούσια αλλά και καλύτερη κινηματογραφική παραγωγή των τελευταίων ετών -κι αυτό χωρίς τη συμμετοχή των μέχρι πρότινος μεγάλων πυλώνων της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής (ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), που όμως, όπως φαίνεται επανακάμπτουν. Το μέλλον προδιαγράφεται πιο αισιόδοξο, ενώ δημιουργείται πια μία νέα γενιά νέων και ικανότατων παραγωγών».
H μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στην Δράμα κλείνει τα 39 χρόνια της και συμπληρώνει 22 χρόνια από τη θέσπιση του διεθνούς τμήματός της, έχοντας για δεύτερη χρονιά στο πλευρό της τη Fipresci (Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου),
που θα απονείμει το δικό της βραβείο στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ.
Από φέτος, όμως, η διοργάνωση αποκτά κι έναν σημαντικό νέο υποστηρικτή: Η Βουλή των Ελλήνων θα απονείμει το (χρηματικό) βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του Διεθνούς Τμήματος, αναγνωρίζοντας και τιμώντας έτσι την προσφορά του φεστιβάλ Δράμας στην ελληνική κοινωνία.

Στα γνωστά βραβεία προστίθενται φέτος και ένα έπαθλο από την εταιρεία post production Stefilms στην καλύτερη σπουδαστική ταινία, καθώς και ένα ακόμα από την ελληνική εταιρεία ένδυσης Enjoy Fashion. Η εταιρεία θα «ντύσει» την επόμενη ταινία του ενδυματολόγου που θα διακριθεί.

Στα τέλη Οκτωβρίου (20/10-26/10) η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της στην Αθήνα, αφού και φέτος το ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς και επιλεγμένα προγράμματα θα προβληθούν στο «Τριανόν».



ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου