Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ν.Χουντης: Θέλουν να περάσουν το μνημόνιο στο Σύνταγμα

Προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τον πυρήνα των μνημονιακών πολιτικών στο Σύνταγμα της χώρας κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Ν. Χουντης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη 101,5
Αναφερόμενος στη δέσμευση που έχουν, κυρίως οι χώρες της ευρωζώνης, να περάσουν στο Σύνταγμα το ζήτημα του χρέους (Δημοσιονομικό Σύμφωνο) σημείωσε ότι «Πρόσφατα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε σε αυτό,δηλώνοντας ότι ανάμεσα στα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους,υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσει ως συνταγματική ρύθμιση.

«Δηλαδή, από συνταγματική άποψη να είναι δεσμευμένη μια χώρα το πόσο θα είναι το ύψος του χρέους της.

«Αυτό όμως θα έχει ως συνέπεια, πρώτον να καθορίζεται συνταγματικά η οικονομική πολιτική, πράγμα απαράδεκτο, και δεύτερον, να υπάρχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανείων, πράγμα που ζητείται από τις χώρες της ευρωζώνης.

Όπως εξηγήσαμε στο ντοκιμαντερ This is not a coup η προσπάθεια της ΕΕ να επιβάλλει την αρχη των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στα συντάγματα των χωρών της ευρωζώνης θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση κάθε σκέψης φιλολαϊκής πολιτικής και ελέγχου της οικονομίας μέσω δημοσίων δαπανών.

Το σχετικό αίτημα έθεσαν πρώτες πολυεθνικές επιχειρήσεις και τραπεζες όπως η JP Morgan που θεωρούν ότι τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά συντάγματα του ευρωπαϊκού Νότου ευθύνονται για την κρίση χρέους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου