Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Να σας καλωσορίσω όλους και όλες σας
Να σας ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας για την παρουσία σας.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά αισθάνομαι λίγο άβολα σήμερα απ' αυτή τη θέση στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης.
Πολύ πιο καλά αισθανόμουν το περασμένο Σάββατο ως διαδηλωτής στην Εγνατία, παρά σήμερα.
Και το λέω αυτό γιατί η ΔΕΘ πάει να καταγραφεί, αν δεν έχει ήδη καταγραφεί, ως ένας χώρος πολιτικού ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού.
Η ΔΕΘ πάει να καθιερωθεί ως το ραντεβού που δίνουν κάθε Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί με την κοροϊδία, την παραπλάνηση και την απάτη, προκειμένου να γίνουν πρωθυπουργοί ή για να παραμείνουν στον πρωθυπουργικό θώκο.
Ιδιαίτερα, οι τρεις τελευταίοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί είπαν απ' αυτόν το χώρο τόσο ξεδιάντροπαψεύδη, ώστε όχι μόνο θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο αλλά και να είχαν φύγει νύχτα από αυτήν τη χώρα.

Θυμηθείτε απλώς ''τα λεφτά υπάρχουν'' του ΓΑΠ.

Θυμηθείτε το σκίσιμο, σελίδα τη σελίδα, του μνημονίου του Α. Σαμαρά.

Θυμηθείτε, ακόμα, το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του Αλ. Τσίπρα, το οποίο το μετέτρεψε σε κουρελόχαρτο.

Και, δυστυχώς, είδαμε προχθές πάλι τον νεομνημονιακό Τσίπρα να λέει καινούργια και εξίσου χοντρά ψέματα από τη ΔΕΘ στον ελληνικό λαό.

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φίλοι και φίλες

Εμείς δεν ήρθαμε στη ΔΕΘ να μοιράσουμε χάντρες, μπιχλιμπίδια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εμείς δεν ήρθαμε, επίσης, να προτείνουμε, ως σωτήρες, ανθόσπαρτους δρόμους που κάποιοιπεφωτισμένοι θα υλοποιήσουν και ο λαός θα κάθεται αρειμάνια στους καναπέδες του να απολαμβάνει.

Σταματήστε, φίλες και φίλοι, να πιστεύετε σε σωτήρες. Οι λαοί σώζουν και δεν σώζονται ποτέ και από κανένα. Και αυτήν την ώρα ο ελληνικός λαός δεν θα σωθεί αν δεν πάρει τις τύχες του στα δικά του χέρια.

Εμείς δεν ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη, επίσης, για να διεκτραγωδήσουμε τα χάλια της χώρας μας και τον πόνο του λαού μας.

Αυτά τα χάλια τα γνωρίζουν καλά οι πολίτες και δεν χρειάζονται εμάς για να τους περιγράψουμε τοκατάντημα της χώρας και τους εφιάλτες που ζούνε.

Εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε κατά της μοιρολατρίας και των πολύ διαδεδομένων αντιλήψεων πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

Είμαστε εδώ για να πολεμήσουμε τον φόβο, την απογοήτευση, την απάθεια, τον καναπέ, και τοσώζων εαυτόν σωθήτω.

Εμείς είμαστε εδώ πρώτα απ' όλα και κυρίως για να παρουσιάσουμε, έστω πολύ συνοπτικά, τους βασικούς άξονες της δικής μας ριζοσπαστικής και εναλλακτικής πρότασης.

Θέλουμε να τονίσουμε στον ελληνικό λαό ότι η ΛΑ.Ε δεν είναι απλώς μια δύναμη διαμαρτυρίας αλλά κυρίως μια πολιτική δύναμη ρεαλιστικής και βιώσιμης εναλλακτικής προοπτικής για τη χώρα.

Θέλω να τονίσω ότι η ΛΑ.Ε. διαθέτει πρόταση και πρόγραμμα, που αν τα στηρίξει αγωνιστικά ο ελληνικός λαός και δουλέψουμε όλοι σκληρά, υπεύθυνα, με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, μπορεί να βγούμε και θα βγούμε από το τέλμα και τα αδιέξοδα.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Φίλες και Φίλοι

Ακούσατε προχθές από τη Θεσσαλονίκη τον Αλέξη Τσίπρα.

Το μνημόνιο τώρα κατά τον Τσίπρα δεν είναι αναγκαίο κακό.

Είναι, αντίθετα, το ευαγγέλιο και το όχημα, άκουσον-άκουσον, για μια δίκαιη ανάπτυξη.

Η μετάλλαξη του Τσίπρα είναι πλήρης.

Από την άλλη ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε τις προάλλες σε τέτοιο σημείο εθελοδουλίας, ώστε να ζητάει από τον Τσίπρα να παραιτηθεί, αν δεν θέλει, τάχα, να εφαρμόσει ταχύτατα τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Το ότι η Ελλάδα έχει ένα νεομνημονιακό πρωθυπουργό που λέει με τη μεγαλύτερη ευκολία ψέμματα, όπως τον Τσίπρα, και ένα αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης αδίστακτα νεοφιλελεύθερο καιορκισμένο μνημονιοφύλακα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνιστά δυστύχημα και κατάντημα για τη χώρα.

Εμείς είμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη για να διακηρύξουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα δεν πρέπει να εφαρμόσει άλλα να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη μνημονιακή υποδούλωση.

Με δύο λόγια να βάλουμε τέλος στη λιτότητα, τη φορολεηλασία, την ανεργία, στο ξεπούλημα της χώρας και στην εθνική υποτέλεια.

Να βάλουμε τέλος στη νέα οικονομική κατοχή του τόπου και την κατάλυση στην πράξη τηςδημοκρατίας.

Να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο της ευρωζώνης.

Για να βάλουμε, όμως, τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα χρειάζεται, φίλες και φίλοι, μια ουσιώδηςπροϋπόθεση.

Εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά ούτε λέμε μισές αλήθειες.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ – ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Η ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας απαιτεί την έξοδο της χώρας μας από τη γερμανική φυλακή της ευρωζώνης.

Απαιτεί το πέρασμα από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα.

Απαιτεί τη συγκρότηση μιας Εθνικής, υπό εθνικό έλεγχο, Κεντρικής Τράπεζας και την αποκατάσταση της νομισματικής μας κυριαρχίας, που συνιστά ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την απόκτηση τηςεθνικής μας ανεξαρτησίας.

Απαιτεί τη διαμόρφωση μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής, η οποία πρέπει να υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την πλήρη απασχόληση και μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

Η Ελλάδα, φίλες και φίλοι, μέσα στην ευρωζώνη είναι καταδικασμένη.

Το εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ρήξης με τα νεοφιλελεύθερα δεσμά της ΕΕ, είναι έτσι και αλλιώς αναγκαίο για τη χώρα μας.

Είναι αναγκαίο γιατί η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον άνισο αγοραίο ανταγωνισμό με οικονομίες πιο ισχυρές, που διαθέτουν πολύ υψηλότερη παραγωγικότητα.

Πολύ περισσότερο, η επιλογή του εθνικού νομίσματος, σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, γίνεται θέμα ζωής και θανάτου για τη χώρα, προκειμένου να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, να δώσουμε πνοή στην οικονομία και να προωθήσουμε ένα νέο οικονομικοκοινωνικό αναπτυξιακό πρότυπο με παραγωγικά, κοινωνικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΤΑΞΗΣ

Φίλες και Φίλοι

Καλούμε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους στην τρομοκρατία κατά του εθνικού νομίσματος.

Να αντισταθούν στην απαγόρευση και το τείχος που τα κατεστημένα κέντρα υψώνουν στη σχετική συζήτηση.

Η πρότασή μας για το εθνικό νόμισμα είναι μια βιώσιμη και ρεαλιστική επιλογή που δεν αφορά την επιστροφή στο παρελθόν ή την εγκαθίδρυση ενός νεοφιλελευθερισμού με εθνικά χρώματα και πολύ περισσότερο την απομόνωση της χώρας μας.

Για μας το εθνικό νόμισμα είναι θεμελιώδης αφετηρία για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε έναριζοσπαστικό πρόγραμμα ανάσας του λαού, διεξόδου για την οικονομία και νέου αναπτυξιακού προτύπου.

Για μας το εθνικό νόμισμα συνιστά εργαλείο για να σταματήσουμε την ταφόπλακα ρευστότητας στη χώρα και να εγκαινιάσουμε μια νέου τύπου ισχυρή, με ευνοϊκότατους όρους χρηματοδότηση της οικονομίας, με πολύ μικρά, ελάχιστα επιτόκια.

Εργαλείο για να αρχίσει μια επενδυτική παραγωγική άνοιξη στην Ελλάδα απέναντι στο σημερινό αποεπενδυτικό κατήφορο.

Για εμάς το εθνικό νόμισμα είναι το μέσο για να διπλασιάσουμε, τουλάχιστον, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να το αναπροσανατολίσουμε σε παραγωγική κατεύθυνση.

Είναι το μέσο για να χρηματοδοτηθούν πλατιά με πολύ μικρά, ελάχιστα επιτόκια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μικρομεσαία επαγγελματικά στρώματα και η μικρομεσαία αγροτιά, με ουσιαστικό έλεγχο για την τήρηση των εργασιακών σχέσεων και τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας.

Το εθνικό νόμισμα, επίσης, στα χέρια μιας πραγματικά αριστερής λαϊκής κυβέρνησης μπορεί να γίνει το όχημα, μαζί με μια ριζοσπαστική δίκαιη και αναπτυξιακή φορολογική μεταρρύθμιση, για να βγουν από το βαθύ τέλμα και να αναζωογονηθούν η δημόσια δωρεάν παιδεία και η δημόσια δωρεάν καθολική υγεία για όλους, με νέες προσλήψεις σταθερής εργασίας, αναβάθμιση των υποδομών τους και δημοκρατική αλλαγή του προσανατολισμού τους.

Τέλος, θα υπογράμμιζα ότι το εθνικό αντιμνημονιακό πλαίσιο και η εθνική νομισματική πολιτική είναι απαραίτητα για να επαναφέρουμε πλήρως και να κατοχυρώσουμε στην πράξη όλες τις εργασιακές κατακτήσεις και πρώτα απ' όλα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Όπως είναι απολύτως απαραίτητα για να στηρίξουμε τα ασφαλιστικά ταμεία και να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε μισθούς και συντάξεις, που έχουν καταρρακωθεί, πρώτα απ' όλα τον κατώτατο μισθόκαι την κατώτατη σύνταξη.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Φίλες και Φίλοι

Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως αποικία με πρόσχημα το χρέος της.

Το υπέρογκο δημόσιο χρέος είναι ένα χρέος επονείδιστο, απεχθές, εν πολλοίς παράνομο και κυρίως είναι ένα χρέος μη βιώσιμο.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει αυτό το χρέος, χωρίς να εξοντωθεί ο ελληνικός λαός.

Πολύ περισσότερο που αυτό το χρέος αυξάνει αντί να μειώνεται με τα μνημονιακά προγράμματα.

Έχουμε απέναντι μας μνημονιακούς εγκληματίες.

Πραγματικούς εγκληματίες, που εκτελούν με σχέδιο και χωρίς καμία αναστολή, τον τόπο και το λαό.

Δεν μπορεί, αγαπητοί φίλοι και φίλες, ακόμα και το ΔΝΤ να θέτει θέμα κουρέματος του χρέους και να μη διανοούνται να θέσουν τέτοιο ζήτημα οι εγχώριοι παραδομένοι κυβερνητικοί υπάλληλοι της τρόικας.

Η ΛΑ.Ε υψώνει το αίτημα της διαγραφής ενός άδικου και εξοντωτικού χρέους.

Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση και είναι η μόνη δυνατή.

Όσο καθυστερούμε, όσο διστάζουμε τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα για τον τόπο.

Η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη, ούτε η μόνη χώρα που έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο υπερχρέωσης.

Παντού και πάντα ο γόρδιος δεσμός του μη βιώσιμου χρέους λύθηκε με το σπαθί. Δηλαδή με τηδιαγραφή του χρέους, ή τουλάχιστον με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό νόμισμα.

Διότι με εθνικό νόμισμα μπορούμε να αποθαρρύνουμε και να αντιμετωπίσουμε τυχόν εκβιασμούς και πιέσεις από τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους και να ενθαρρύνουμε τις διαδικασίες απάλειψής του.

ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΡΕΗ - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Φίλες και φίλοι

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από το δημόσιο χρέος είναι τα ιδιωτικά χρέη.

Τα δυσβάστακτα χρέη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σήμερα πνίγονται στα κόκκινα δάνεια τα λαϊκά νοικοκυριά και οι πλέον αδύνατες επιχειρήσεις.

Πνίγονται σε χρέη, κυρίως προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ.

Δημόσιο, τράπεζες και κερδοσκοπικά κεφάλαια προχωράνε μαζικά σε κατασχέσεις καιπλειστηριασμούς καταθέσεων, μισθών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, ακόμα και σπιτιών.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Εδώ που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο που έδειξε ο Σόλων στην Αρχαία Αθήνα και την οδήγησε στην οικονομική αναγέννηση.

Και αυτός ο δρόμος του Σόλωνα είναι η Σεισάχθεια. Η διαγραφή χρεών.

Πρόταση μας είναι η ευρύτατη, με κριτήρια, διαγραφή χρεών για λαϊκά νοικοκυριά, μικρομεσαίους αγρότες, μικρομεσαίους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η πολύ γενναία ρύθμιση χρεών για τους υπόλοιπους.

Η πρόταση μας αυτή δεν γίνεται μόνο για λόγους δικαιοσύνης αλλά πρώτα απ' όλα και κυρίως για λόγους και με όρους επανεκκίνησης της οικονομίας.

Είναι αναγκαίο και προφανές ότι μια τέτοιας έκτασης ριζοσπαστική παρέμβαση για τη διαγραφή χρεών απαιτεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Αυτή η αναγκαία ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει από την Εθνική Κεντρική Τράπεζα με εθνικό νόμισμακαι θα έχει ως αποτέλεσμα να περάσουν στα χέρια του Δημοσίου και υπό κοινωνικό έλεγχο οι τράπεζες.

Για εμάς το ερώτημα δεν βρίσκεται στο αν οι τράπεζες θα ανήκουν σε εγχώριους τραπεζίτες ή σε ξένακερδοσκοπικά κεφάλαια.

Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από τράπεζες που βουλιάζουν τη χώρα και απομυζούν τους πόρους της κοινωνίας, αντί να χρηματοδοτούν την οικονομία.

Η Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι εθνικοποιημένες και υπό κοινωνικό έλεγχο τράπεζες που θα επιτελούν αποκλειστικά αναπτυξιακό, επενδυτικό, παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο για την διέξοδο από την κρίση, την ανασυγκρότηση της χώρας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να τελειώσω με δύο επισημάνσεις και συνάμα απαντήσεις σε καλοπροαίρετες ενστάσεις, γιατί για τους κακοπροαίρετους δεν υπάρχουν επιχειρήματα.

Το πρώτο που θα ήθελα να επισημάνω είναι την ανησυχία που υπάρχει πως αν η χώρα θα μεταβεί στο εθνικό νόμισμα τότε το νόμισμα αυτό γρήγορα θα καταρρεύσει, ενώ ο τόπος θα σημαδευτεί από μεγάλες ελλείψεις εισαγόμενων αγαθών πρώτης ανάγκης.

Θα ήταν ίσως περιττό να πω πάρα πολλά σε αυτό το σημείο και αρκετό να τονίσω μόνο ότι οικονομίες οι οποίες είναι αρκετά υποδεέστερες από την ελληνική και τέτοιες είναι αρκετές ανά τον κόσμο, έχουν εθνικό νόμισμα και όμως αυτό δεν έχει καταρρεύσει ούτε αντιμετωπίζουν ελλείψεις και μάλιστα βασικών αγαθών και πρώτων υλών. Άλλωστε μέχρι πρότινος η Ελλάδα είχε εθνικό νόμισμα, χωρίς να έχει τέτοια προβλήματα αλλά μάλλον το αντίθετο.

Πέραν αυτού, θέλω να υπογραμμίσω ότι η χώρα μας λόγω και της μνημονιακής πίεσης έχει πλέον έναεξισορροπημένο έως πλεονασματικό ισοζύγιο πληρωμών.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πληρώνουμε με δικούς μας συναλλαγματικούς πόρους όλες τιςεισαγωγικές ανάγκες της χώρας, ακόμα και για είδη υπερπολυτελείας που δεν είναι αναγκαία για την πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Όπως σημαίνει επίσης ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη πίεση στο εθνικό μας νόμισμα, κάτι που συμβαίνει μόνο σε χώρες με εξωτερικές ανισορροπίες που αναγκάζονται να τις καλύπτουν με μεγάλο εξωτερικό δανεισμό.

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, περισσότερη προσοχή και περισσότερο προβληματισμό πριν αποδεχθούμε εύκολα καταστροφολογικές θεωρίες.

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω είναι πολύ πιο καίριο και πολύ πιο κρίσιμο για την πορεία του τόπου.

Μετά τη μνημονιακή συνθηκολόγηση Τσίπρα και την προδοσία του περήφανου ΟΧΙ του λαού στο Δημοψήφισμα, γνωρίζει τεράστια εξάπλωση η απογοήτευση και η έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι πολλοί που αναρωτιούνται και μας το λένε ανοιχτά: γιατί να σας εμπιστευθούμε;

Γιατί να μη δείξετε κι εσείς την ίδια αναξιοπιστία με αυτήν του Τσίπρα και της ομάδας του;

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ξέρετε ότι πολλοί από εμάς στη ΛΑ.Ε ήμασταν ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι περαστικοί.

Ορισμένοι από εμάς, μάλιστα, κατείχαμε διακεκριμένες υπουργικές και κομματικές θέσεις και ήμασταν για πολλά χρόνια βουλευτές.

Αν θέλαμε, λοιπόν, να προδώσουμε τη λαϊκή εντολή και τις δεσμεύσεις μας, θα το είχαμε κάνει και θα διατηρούσαμε τις υπουργικές και τις βουλευτικές καρέκλες μας.

Όμως παλαίψαμε μέχρι τέλους για να μην συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ το καταστροφικό μνημόνιο και τονεγκαταλείψαμε μετά την συνθηκολόγηση.

Βάλαμε τις υποσχέσεις και τις ιδέες μας πάνω από την εξουσία και πάνω από την επιδίωξη προνομίων και ανταλλαγμάτων.

Για εμάς πολιτική δεν είναι η καρέκλα.

Για εμάς πολιτική δεν σημαίνει όπου φυσάει ο άνεμος.

Για εμάς πολιτική είναι πρώτα απ' όλα αρχές, ειλικρίνεια, αξίες και πολιτισμός.

Γι' αυτό σας κοιτάμε στα μάτια και σας καλούμε να εμπιστευθείτε τη ΛΑ.Ε ενάντια στα μνημόνια και τηλιτότητα.

Να εμπιστευθείτε τη ΛΑ.Ε ενάντια στην υποτέλεια και το ραγιαδισμό, για την ελευθερία, για τηδημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, ενάντια στην οποιαδήποτε ιμπεριαλιστικήκηδεμονία.

Η ΛΑ.Ε δεν θα σας προδώσει, δεν πρόκειται ποτέ να ξεπουλήσει τα ιδανικά σας και τις ιδέες μας.

Αν ο ελληνικός λαός μας είχε βάλει στο Κοινοβούλιο στις 20 Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση Τσίπρα θα είχεαντιπολίτευση, που δεν υπάρχει στη Βουλή και σήμερα θα ήταν διαφορετικό το πολιτικό τοπίο από αυτό της καταθλιπτικής μνημονιακής επικυριαρχίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η εναλλακτική πρόταση που υποδεικνύουμε ξέρουμε δεν είναι εύκολη.

Είναι πρόταση ριζοσπαστική.

Πρόταση συμμετοχής και αγώνα.

Είναι όμως εφικτή και ρεαλιστική.

Μπορεί να γίνει πράξη με τους αγώνες μας, με τους αγώνες του λαού και τη σύμπραξη, και το υπογραμμίζω αυτό, όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων σε ένα μεγάλο πολιτικό και εκλογικό μέτωπο.

Το δίλημμα για τη χώρα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.

Αυτό είναι η καταστροφή.

Στην πραγματικότητα, οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα μνημόνια και την επιβίωση της χώρας και το μέλλον των παιδιών τους.

Έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στο ευρώ και τη δουλειά τους και το σπίτι τους.

Η απάντησή μας πιστεύω ότι πρέπει να είναι δεδομένη: με τη ΛΑ.Ε για ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο, για την αντιμνημονιακή ανατροπή, για την αντι-ευρώ ανατροπή, για την αντινεοφιλελεύθερη ανατροπή σε σύγκρουση με την ΕΕ.

Για τη διέξοδο από την κρίση, για την ανόρθωση και τον μετασχηματισμό της χώρας με προοπτική τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου