Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Κι αν πάρει ο Καλογρίτσας το νερό;

Πολύ σημαντική η επισήμανση 
του 
δημοσιογράφου κου
Χατζηστεφάνου, 
όπως και της δημοσιογράφου 
κας Βασιλικής  Σιούτη 
που μας υπενθύμισε, 
μέρες που είναι, 
τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το 2015 
για συνεργασία της γαλλικής πολυεθνικής Suez 
(μέσω της θυγατρικής SITA CZ με έδρα την Πολωνία)
με την...εταιρεία τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα. δείτε παρακάτω τα στοιχεία...


Ανεξαρτήτως των τελικών επιχειρηματικών συνεργασιών που θα προκύψουν είναι δεδομένο ότι οι δυο γαλλικές πολυεθνικές, Suez και Veolia, που διεκδικούν εδώ και χρόνια τα δίκτυα ύδρευσης συνηθίζουν να λειτουργούν με μεσάζοντες. Και αν αυτοί οι μεσάζοντες τυχαίνει να έχουν άκρες στην κυβέρνηση ή να διεκδικούν ένα μερίδιο στην αγορά των ΜΜΕ τόσο αυξάνεται η αξία χρήσης τους.

Η πλειονότητα λοιπόν των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων που αφορούν τις υποδομές της χώρας σχεδιάζεται από ξένα μεγαθήρια που συστήνουν κοινοπραξίες με ελληνικές επιχειρήσεις. Ήδη από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ο κατάλογος του ξεπουλήματος εμφανίστηκαν κονσόρτσιουμ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων να διεκδικούν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας.

Μπορείτε να διαβάσετε το παλαιότερο αφιέρωμα του Unfollow στους «θυρωρούς των πολυεθνικών» και να δείτε το παρακάτω απόσπασμα του ντοκιμαντέρ Catastroika για τον τρόπο με τον οποίο η Suez και η Veolia «φυτεύουν» τους ανθρώπους τους σε κυβερνήσεις χωρών για να πετύχουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου