Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Του Θανάση Πετράκου μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα Τρίτη 28/9/ με διαδικασίες εξπρές, είναι ένα αντιδραστικό έκτρωμα, το οποίο πλήττει βαρύτατα, την οικονομία και τον λαό.
Το πολυνομοσχέδιο αυτό επιβάλλει μια νέα μνημονιακή ασφαλιστική επιδρομή σε βάρος μικρών και πολύ μικρών επαγγελματικών στρωμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία θα οδηγήσει σε νέα εξουθένωση και εξόντωση χιλιάδες, ιδιαίτερα νέους και φτωχούς, επιστήμονες και επαγγελματίες ,τους αγρότες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, με συνέπεια την περαιτέρω κλιμάκωση της ανεργίας και της απελπισίας στην κοινωνία μας. . Οι νέοι επιστήμονες (με δραστηριότητα 0-5 ετών) και οι αγρότες δεν θα προλάβουν να κάνουν χρήση των «εκπτώσεων» και της μεταβατικής περιόδου που προβλέπει ο νόμος για τις εισφορές υγείας από 1/1/2017 που τόσο πολύ διαφήμιζαν ο κ.Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας , καθώς αυτές καταργούνται. Όλοι θα πληρώνουν από το 2017 το 6,95% του εισοδήματός τους για υγεία. Καταργείται επίσης για τους νέους επιστήμονες η ειδική κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία για τις εισφορές υγείας που είχε οριστεί στο 70% του κατώτατου μισθού (410 ευρώ)

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με το πολυνομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου παραδίδει και το τελευταίο κλειδί της πολιτικής εξουσίας στους δανειστές. Μετά την παράδοση του μηχανισμού είσπραξης των δημοσίων εσόδων, της διαχείρισης των κόκκινων δάνειων και των τραπεζών στην τρόικα, με το πολυνομοσχέδιο αυτό παραδίδει και όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μεταφέρονται στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων έξι από τις πιο κρίσιμες, σημαντικές και μεγάλες ΔΕΚΟ στη χώρα και συγκεκριμένα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και οι Κτηριακές Υποδομές, με στόχο το άρον – άρον ξεπούλημά τους σε όφελος των πιστωτών. Έχει προηγηθεί η μεταφορά των ΕΛΤΑ , του ΟΣΕ και των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΚΑ.

Η μεταφορά όλων αυτών των στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο για ξεπούλημα, που περιλαμβάνουν και την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, , αποτελεί στην κυριολεξία μια κίνηση εκποίησης και παράδοσης της Ελλάδας και μετατροπής της σε προτεκτοράτο ξένων οικονομικών συμφερόντων.

Για την εγκληματική αυτή πολιτική παράδοσης και γενικής εκποίησης της χώρας εκτός από τον Τσίπρα και τον Καμένο είναι συνυπεύθυνοι και ο Κ. Μητσοτάκης η Γεννηματά ο Στ. Θεοδωράκης και ο Β. Λεβέντης και φυσικά και οι 222 βουλευτές που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο . Διοτι η «Απόφαση της Συνόδου των Αρχηγών –Κρατών –Μελών της Ευρωζώνης» στις 12.7. 2015 η οποία με την ψήφο των 222 βουλευτών έγινε νόμος του κράτους (Ν.4334 ΦΕΚ 80 16.7.2015 ) αναφέρει με απόλυτη σαφήνεια «….Επιπροσθέτως οι Ελληνικές αρχές θα πρέπει να αναπτύξουν ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων . Πολύτιμα Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο ταμείο που θα ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων….»

Συνεπώς οι φτηνές δικαιολογίες των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ ότι «Δεν σημαίνει ότι μπαίνει στο υπερταμείο πάει και για ξεπούλημα και για ρευστοποίηση είναι ένα ακόμη ψέμα το οποίο καταρρίπτεται από τον ίδιο το νόμο που ψήφισαν.

Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά απλά στην εκπλήρωση των μνημονιακών της υποχρεώσεων όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά κάνει ένα βήμα παραπέρα στην ιδιωτικοποίηση του νερού και του ρεύματος Η (μερική τουλάχιστον) πώληση του νερού και του ρεύματος της χώρας αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση εδώ και χρόνια, ωστόσο καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να προχωρήσει σε αυτά τα μέτρα. Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα μεταφέρει στο υπερταμείο ο σύνολο των μετοχών της ΕΥΑΘ, της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο!!!. Μολονότι δηλαδή το 3ο μνημόνιο προβλέπει την πώληση «μόνο» του 11% της ΕΥΔΑΠ, του 23% της ΕΥΑΘ και του 17% της ΔΕΗ, η κυβέρνηση μεταφέρει στο υπερταμείο: Το 34% της ΕΥΔΑΠ, ήδη το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει ήδη το 27% ενώ το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται σε νομικά και φυσικά πρόσωπα .Το 74% της ΕΥΑΘ. Το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 20%, το 5% ανήκει στη Suez και το 1% στην HMGΤ και μεταφέρει επίσης το 34% της ΔΕΗ που κατέχει το Δημόσιο (ουσιαστικά το 51%, αφού και ένα 17% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά αυτής της χώρας, και είναι ένα μεγάλο πολίτικο ,κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα αφού αυτές οι γιγάντιες και στρατηγικότατες δημόσιες επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν και την ενέργεια και το νερό, συνιστούν την καρδιά, τις αρτηρίες και την ίδια τη ζωή αυτής της χώρας. Η θλιβερή διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δόγμα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα προτεκτοράτο, δίχως ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

Οφείλουμε να αντισταθούμε! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους διεθνείς τοκογλύφους και στο παραδομένο εγχώριο πολιτικό προσωπικό να καταδικάσουν τις επόμενες γενιές σε μία ζωή που θα καθορίζεται από τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παραδώσουν τις στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις και τα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, των μεταφορών και των υποδομών σε μία χούφτα στυγνών κερδοσκόπων. Η υγεία, η παιδεία, το νερό και το ρεύμα δεν είναι εμπορεύματα, είναι κοινωνικά αγαθά και ανήκουν στο λαό.



Είναι ιστορικές οι ευθύνες- και δεν παραγράφονται –όσων βουλευτών ψηφίσουν την γενική εκποίηση της χώρας όσων ψηφίσουν να ιδιωτικοποιηθεί το ρεύμα και το νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου