Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αλ.Αλαβάνος: «Η διαδικασία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν σαν να ενορχήστρωνε μια σατανική τελετή κάποιος μαφιόζος»

Mετά την αντίληψη για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, με τους εξοντωτικούς φόρους, τη διαιώνιση της ανεργίας, την εκτεταμένη φτώχεια, πήραμε την πικρή γεύση και της αντίληψης για τον πολιτισμό και την ενημέρωση από μια κυβέρνηση που επιμένει να φέρει την ετικέτα «αριστερή», χυδαιοποιώντας, γελοιοποιώντας και απαξιώνοντας απ’άκρη σε άκρη αυτή την έννοια. Αντί για την αναζήτηση κάποιων όρων ποιότητας, παιδείας, πολιτισμού, το μόνο που εναγώνια ζητούνταν ήταν το
τίμημα.
Αντί για διαφάνεια και ανοικτά χαρτιά, είχαμε κλειστά δωμάτια χωρίς οξυγόνο, μυστικότητα, αστυνομικούς φρουρούς, ΜΑΤ έξω από το κτίριο μη τυχόν και ανοίξει καμία χαραμάδα. Σα να ενορχήστρωνε μια σατανική κρυφή τελετή κάποιος μαφιόζος.
Αντί να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψυχαγωγίας και την ενημέρωσης σχετικοί κοινωνικοί φορείς, όπως πανεπιστήμια, επιστημονικά επιμελητήρια, οργανισμοί της τέχνης και των γραμμάτων, δημοσιογραφικοί σύλλογοι, το μόνο κριτήριο που μέτρησε τελικά είναι ο πλούτος, το να ανήκει κανείς στην αφρόκρεμα της οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα έσοδα που πέτυχε. Κι ο Ιούδας πανηγύριζε για τα τριάκοντα αργύρια, τα πέταξε όμως σε λίγες ώρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει την φιλόπτωχή κυρία προς τις «ευπαθείς» ομάδες, όπως έχει καταντήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγείται πια από τη λογική «όλα τα αγαθά του λαού τα ξεπουλάμε». Η ίδια λογική που παρέδωσε όλη τη δημόσια περιουσία για εκποίηση σε ένα ταμείο που ελέγχουν οι ξένοι εφαρμόσθηκε άψογα και στο ζωτικό για την πορεία του λαού μας χώρο της ενημέρωσης και του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου