Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οφειλόμενη απάντηση του Θανάση Πετράκου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Με τους παραγωγούς η με το μνημόνιο κ. Κουρεμπέ?

Κύριε Κουρεμπέ
Παραβλέπω τις προσβλητικές κατηγορίες περί «λαϊκισμού» και ότι «με τον τρόπο αυτό δεν βοηθώ τους αγρότες» και σας απαντώ επί της ουσίας .

1.Δεν δίνεται καμία απάντηση στα θέματα που είχα θέσει με την πρώτη επιστολή μου. Εκτός αν θεωρείται σοβαρή απάντηση την πρόταση σας να προσφύγουν στα δικαστήρια οι παραγωγοί ,που έπαθαν ζημιές και φυσικά δεν έχουν χρήματα να ζήσουν, και οι οποίοι δεν πήραν αποζημίωση παρότι είναι προφανής η ευθύνη για την μη παρακράτηση των οφειλών τους προς των ΕΛΓΑ είτε των φορέων ενεργοποίησης είτε των Τραπεζών με συνέπεια να πληρώσουν εκπρόθεσμα την οφειλή τους .

2.Στο στόχαστρο βάζω και τώρα όπως έβαζα πάντα τις μνημονιακές αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές και αυτής της κυβέρνησης και όχι τους δημόσιους φορείς τον δημόσιο χαρακτήρα των οποίων υπερασπίζομαι .

3.Οι οφειλές των παραγωγών όπως γνωρίζετε καλά δεν διαγράφονται αλλά πηγαίνουν στις ΔΥΟ για να εισπραχτούν .Ο παραγωγός όμως αν πληρώσει την οφειλή του εκπρόθεσμα και υποστεί ζημιά δεν παίρνει αποζημίωση. Γιατί κ. Πρόεδρε ?

4.Ο ΕΛΓΑ δεν κινδυνεύει από την κατάργηση των προθεσμιών αλλά από την πραγματική οικονομική ανέχεια των παραγωγών να πληρώσουν λόγω της 7ετους εφαρμογής των άγριων μνημονιακών πολιτικών και τώρα λόγω της εφαρμογής του 3 ου μνημονίου το οποίο αποτελειώνει τους αγρότες

5. Ρωτώ πάλι και σας και τους κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών θα προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες και στην έκδοση της αναγκαίας ΚΥΑ, ώστε να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι πλήρωσαν τον ΕΛΓΑ εκπρόθεσμα, για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα προηγούμενα έτη 2014 ,2015 αλλά και τώρα που καταστράφηκαν από τις πλημύρες τον ανεμοστρόβιλο η πυρκαγιές ?

6.Θα εισηγηθείτε στη κυβέρνηση την ψήφιση άμεσα από τη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι οφειλές στον ΕΛΓΑ να συμψηφίζονται με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι παραγωγοί από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημύρες η πυρκαγιές η ανεμοστρόβιλο? .Διότι αν δεν γίνει αυτό πάρα πολλοί κατεστραμμένοι παραγωγοί από τα πρόσφατα φονικά καιρικά φαινόμενα δεν θα πάρουν αποζημιώσεις με συνέπεια εκτός από το ότι η κυβέρνηση θα τους καταδικάσει να μην μπορούν κυριολεκτικά να ζήσουν θα αδυνατούν και του χρόνου να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ οπότε δεν θα εισπράξει τίποτα ο οργανισμός.

Καλαμάτα 11/9/2016



Ο Θανάσης Πετράκος είναι μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου