Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

HΠΑ: Στρατός στη Σαρλότ

... μετά τη νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό.
Δείτε ΦΩΤΟ...
Σε αναβρασμό βρίσκεται η Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, μετά από μία ακόμα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό. Τα σοβαρά επεισόδια συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα στην αμερικανική πόλη, με έναν...
διαδηλωτή να δέχεται πυροβολισμό κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στρατός και αστυνομία έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν δεκάδες συλλήψεις ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν κι έκαψαν ότι βρήκαν μπροστά τους.
Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε το θύμα είναι επίσης Αφροαμερικανός όπως και ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Σαρλότ.



Στην υπόθεση της Σάρλοτ, νεκρός είναι ο 43χρονος Κιθ Λάμοντ Σκοτ. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι διασταυρώθηκαν μαζί του ενώ έκαναν έρευνες για άτομο για το οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Υποστηρίζουν επίσης ότι βγήκε από το αυτοκίνητό του οπλισμένος και αποτελούσε κίνδυνο.



Σύμφωνα όμως με αυτόπτη μάρτυρα, ο 43χρονος Αφροαμερικανός απλώς διάβαζε ένα βιβλίο ακουμπισμένος το αυτοκίνητο και περιμένοντας τα παιδιά του. «Τον πυροβόλησαν χωρίς κανέναν λόγο» υποστήριξε ο μάρτυρας.



Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media μια γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι είναι η κόρη του 43χρονου Αφροαμερικανού υποστηρίζει ότι ο πατέρας της ήταν άοπλος και περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο τον αδερφό της διαβάζοντας ένα βιβλίο όταν τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές, αφού πρώτα τον είχαν χτύπησε με teaser. «Σκότωσαν τον μπαμπά μου επειδή ήταν μαύρος» λέει.


Στη Σάρλοτ ξέσπασαν άγρια επεισόδια από την πρώτη στιγμή. Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Σταματήστε να μας σκοτώνετε», «Υπολογίστε τη ζωή των μαύρων» και «Καμία δικαιοσύνη, καμία Ειρήνη».



Σημειώνεται ότι 787 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πέσει νεκροί από αστυνομικούς μέσα στο 2016.



 από nonews-NEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου