Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΣΕ ΧΥΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ!

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κήρυξε 48ωρη απεργία Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.ΝΕΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΕΙ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 'Η ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ!
Με ένα τελεσίγραφο προς την ΠΟΕ ΟΤΑ (βλ. ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Υπουργού παρακάτω) για την λήξη των κινητοποιήσεων της ομοσπνδίας ο μνημονιακός υπουργός Καστανίδης απειλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ με περικοπές
στους μισθούς, δίνει εντολή στους Δημάρχους για τις περικοπές και απειλεί με κυρώσεις αν δεν τις προχωρήσουν, ετοιμάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στους ΧΥΤΑ και στρώνει το έδαφος ιδιώτες να μπουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών!
Έργα και ημέρες κυβερνητικού «σοσιαλιστικού»-μνημονιακού τσαμπουκά!

Με «δημοκρατικές» λοιπόν διαδικασίες επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να «κλείσει» και το ζητημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αφού δεν υπάρχει καμία διάθεση εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης και απάντησης στα εργασιακά και μισθολογικά προβλήματα τα οποία οι εργαζόμενοι θέτουν επί τάπητος -που αφορούν ταυτόχρονα και το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα- και τα οποία η ίδια έχει προκαλέσει με τις πολιτικές της, οι οποίες ως γνωστόν είναι «μονόδρομος» για τη «σωτηρία» της χώρας.... άρα δεν γίνεται να κάνει πίσω!


Ο περιφερειάρχης μάλιστα Αττικής, Γ. Σγουρός, λειτουργώντας ως εγκάθετος της κυβέρνησης, δεν έχασε καθόλου χρόνο και έσπευσε να αναθέσει ευθύς αμέσως σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμάτων. Ο Νίκος Βούτσης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση αυτή σημειώνει ότι: ''Λειτουργώντας δυστυχώς ως συμπλήρωμα της κυβερνητικής πολιτικής η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου σε αντίθεση με όλες τις άλλες παρατάξεις διαμόρφωσε ψήφισμα με το οποίο, επικαλούμενη λόγους δημόσιας υγείας, ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές λύσεις εναντίον των εργαζομένων στην ΤΑ και ταυτόχρονα συντάσσεται απροκάλυπτα με τις δυνάμεις που εργάζονται συστηματικά για να δοθεί στους ιδιώτες και το αντικείμενο της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων''.

Όσο θα κλιμακώνονται τα κυβερνητικά-μνημονιακά μέτρα για την εξυπηρέτηση των πιστωτών της χώρας και τη διάσωση της ευρωζώνης σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή, η προπαγάνδα και θα κουρελιάζεται το Σύνταγμα.
Λύση είναι ο μαζικός, ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης και την έξοδο της χώρας από μνημόνιο, τρόικα και ευρωζώνη

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο των εντολών κυβέρνησης- Καστανίδη:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντώντας στο Δελτίο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, με το οποίο επαναλαμβάνονται οι απειλές σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. θέλει να δηλώσει τα εξής:


1. Οι εργαζόμενοι χάνουν το 60% των αποδοχών μέσα σε ενάμιση χρόνο και δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αόριστες υποσχέσεις που προσβάλουν τους εργαζόμενους.


2. Ουδέποτε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αρνήθηκε διάλογο με οποιονδήποτε αρμόδιο.


3. Τα ζητήματα που αριθμούνται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών υπήρξαν τα βασικά αιτήματα της Εκτελεστικής Επιτροπής σε συνδυασμό με τα ζητήματα που προκύπτουν από την «Εργασιακή Εφεδρεία».


4. Στο ζήτημα των δανείων υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια μιας και τα δάνεια των εργαζομένων στο Τ.Π.Δ. και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν εκχωρηθεί σε ξένες τράπεζες.


5. Στο ζήτημα των δυσθεώρητων περικοπών των αποδοχών των εργαζομένων εκτός από συμπάθεια και κατανόηση δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο.


6. Η εξίσωση του επιδόματος Προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους Ο.Τ.Α. με αυτό των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων είναι το αυτονόητο βήμα προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην αποτελούν β΄ κατηγορίας εργαζόμενους στη Δημόσια Διοίκηση.

Είναι σαφές πως ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά με γενικές, καλές προθέσεις αλλά ούτε με απειλές.


Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σ' όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι απ' τους εργαζόμενους.

Συμμετέχουμε στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και προετοιμάζουμε την συμμετοχή μας στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
για τις δηλώσεις του κ. Καστανίδη

Αφού κατάφερε να βρει μη κατειλημμένο κτίριο να στεγάσει τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ανάμεσα σε αυτά η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες και η ενδεχόμενη αναθεώρηση του εργασιακού πλαισίου - αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις- ώστε να καταργηθεί ολόκληρος ο κλάδος.

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την οργή του λαού επιχειρεί να στρέψει τους πολίτες εναντίον όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων μας. Πρόκειται για μια επαίσχυντη προσπάθεια εκβιασμού των εργαζομένων προκειμένου να σταματήσουν τις καταλήψεις, η οποία θα βρει την απάντησή της από το εργατικό κίνημα.

Σήμερα τα περισσότερα δημόσια κτίρια της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη. Τι θα κάνει ο κ. Καστανίδης; Θα καταργήσει τον κλάδο των γιατρών και των εκπαιδευτικών; Ή μήπως θα καταργήσει όλο το δημόσιο τομέα καθώς και τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των δήμων εν μια νυκτί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου