Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ! Η S&P ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ & ΑΛΛΕΣ 4 ΧΩΡΕΣ!

Η S&P ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΒΙΑΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΙΑΔΑ!
Ο ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΕΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Ή ΜΙΑ ΥΦΕΣΗ ΜΕ "ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ"...
Με υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας καιάλλων τεσσάρων ευρωπαϊκών κρατών απειλεί η Standard & Poor's.
«Οι αξιολογήσεις της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας είναι πιθανό να υποβαθμιστούν κατά μια ή δυο βαθμίδες και στα δυο σενάρια», αναφέρεται στην έκθεση με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου.
Τα δύο αυτά σενάρια πάνω στα οποία βασίζεται αυτή η νέα απειλή των πιο ακραίων κύκλων τουδιεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, αναδεικνύει τα αδιέξοδα και την αποσύνθεση της Ευρωζώνης,είναι τα εξής:

Πρώτον, η πιθανότητα μιας νέας υφεσιακής υποτροπής της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Δεύτερον, μια ύφεση με "υψηλά επιτόκια". Κάτω από τον γενικό όρο "υψηλά επιτόκια", υποδηλώνεται η πρόβλεψη είτε για μια κατάρρευση μέρους του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης (γεγονός το οποίο θα κλείσει τις κάνουλες των πιστωτικών διαύλων στην πραγματική οικονομία) είτε σε μια αύξηση του κρατικού δανεισμού προκειμένου να διασωθούν για άλλη μια φορά οι ευρωπαϊκές τράπεζες.
Κυρίως όμως, οι απειλές της S&P, σπρώχνουν ολοταχώς τις Ιταλία και τις Ισπανία, στον καιάδα του Μνημονίου, καθώς σε τελική ανάλυση ακόμα και οι απειλές υποβάθμισης της Γαλλίας, ανάγονται στην τεράστια έκθεση των γαλλικών τραπεζών στο κρατικό χρέος των δύο αυτών χωρών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου