Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ! ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΥΤΟΦΩΡΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

Η ΡΑΙΚΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ''ΜΑΤΣ'' ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ!
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΔ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!
Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται ήδη στο ΧΥΤΑ Φυλής, με ταυτόχρονη παρουσία εισαγγελέα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλα συνδικάτα για συμμετοχή του κόσμου, εργαζομένων, κατοίκων και φορέωνπροκειμένου να αποτραπεί το ''σπάσιμο'' της απεργιακής κινητοποίησης. Στο χώρο βρίσκεται και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος χαιρέτισε τη συγκέντρωση των εργαζομένων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά από τις πολιτικές της κυβέρνησης, οι οποίες οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση, μαθητές στην ασιτία και το δημόσιο σύστημα υγείας σε κατάρρευση! Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε κοινό, ενωτικό αγώνα, για την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της και την απεμπλοκή της χώρας από μνημόνια και τρόικα! Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε έκτακτη συνεδρίασή της απόψε αποφάσισε την αποχή των εργαζομέων από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο και την κήρυξη 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα και Τρίτη. Τετάρτη και Πέμπτη θα συμμετέχει όπως έχει ήδη αναγγείλει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Ταυτόχρονα καταγγέλει την απόποιρα ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές-σφαγείο κυβέρνησης και τρόικας
Η εισαγγελέας κα Ράικου με δεδομένη την υγειονομική διάταξη που εκδόθηκε νωρίτερα από τον Υπουργό Υγείας , και λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι τις κυβέρνησης για την καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομενων, ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εις βάρος όποιου θέτει σε κίνδυνο τη ''δημόσια υγεία''. Ζητάει ειδικότερα να εντοπιστεί ποιοί ευθύνονται για την τέλεση των ''αξιόποινων πράξεων της μόλυνσης'' του περιβάλλοντος και της έκθεση του πληθυσμού σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συλληφθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επιπροσθέτως με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:

- Να προσκομιστούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, που διαπιστώνουν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

- Να εξεταστούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών και να διερευνηθεί, αν υπάρχει έκθεση των πολιτών, που να έχουν προσβληθεί από ιούς, λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους ΟΤΑ.


ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΙΔΙΩΤΩΝ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Κ\ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ!


Σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες ανατέθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική, με την εντολή να αρχίσει άμεσα από ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία χώρους. Τα απορριμματοφόρα θα ξεκινήσουν το έργο της αποκομιδής από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, για την αποκομιδή των απορριμάτων έχουν επιστρατευτεί κυρίως ανασφάλιστοιαλλοδαποί εργάτες. Το όργιο κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης στο απόγειό του!


Τη σχετική απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της σημερινής υγειονομικής διατάξεως επείγουσας ανάγκης αποκομιδής απορριμμάτων που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.


ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ

Ο Υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος προχώρησε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στην έκδοση της υγειονομικής διάταξης για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους υπό το πρόσχημα της προσταστίας της δημόσιας υγείας, καλώντας σε λήψη ''εκτάκτων μέτρων''.


Η μνημονιακή πολιτική θα εφαρμοστεί με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και αν κουρελιάζει Σύνταγμα και Δημοκρατία, είναι ουσιαστικά το μήνυμα της κυβέρνησης τόσο προς τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και προς κάθε διαφωνούντα με το μνημονιακό ολοκαύτωμα. Παράλληλα, βέβαια, το Υπ. Εσωτερικών επιχειρεί να βάλει από το ''παράθυρο'' τους ιδιώτες στις υπηρεσίες καθαριότητας, κάτι το οποίο επεδίωκε εδώ και πολύ καιρο, αλλά προσέκρουε στις αντιδράσεις των εργαζομένων.Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ Φυλής και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τους δρόμους που οδηγούν στη χωματερή

Όσο βέβαια η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων,τόσο φανερώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται μπροστά στην ολοένα ογκούμενη κοινωνική κατακραυγή και αντίδραση, η οποία τείνει να μετατραπεί σε τσουνάμι που στο διάβα του θα διαλύσει κυβέρνηση, μνημόνια και τρόικα.




Ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ αποτελεί μέρος μόνο του συνολικού αγώνα διαρκείας που δίνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα το τελευταίο διάστημα ενάντια στην κατακρεούργηση των μισθολογικών, συνταξιοδοτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, μέσα από καταλήψεις, απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κ.ά. Ένας αγώνας απρόσμενος ίσως για την κυβέρνηση για τις διαστάσεις κυρίως που έχει λάβει, και που αναμένεται να κορυφωθεί σε πρώτη φάση κατά τη 48 ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.



ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ! ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

Η ΝΔ, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του κ. Γ. Μιχελάκη (σε συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ) κάνει απόλυτα σαφές, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε το σωτήριο για αυτούς ή για τη χώρα από μια κυβέρνηση της ΝΔ, ή από μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και ΛΑΟΣ), αφού τα κόμματα αυτά αποτελούν ουσιαστικά τα κυρίαρχα συστατικά του ίδιου συστήματος που οδήγησε τη χώρα και την κοινωνία σε αυτή την εξαθλίωση.

Οι όποιες κατά καιρούς αντιμνημονιακές ρητορείες της ΝΔ (και του ΛΑΟΣ) και προτάσεις αναδιαπραγμάτευσης (!) του μνημονίου υπηρετούν τη λύση της χρυσής εφεδρείας του εγχώριου και ευρωπαϊκού καπιταλιστικού συστήματος για τη διαιώνηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος του κεφαλαίου

«Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας πως τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι καταδικαστέες.

«Με την επιμονή στη λάθος συνταγή και την υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση έχει στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας. Κατανοούμε απόλυτα όσους πλήττονται τόσο βάναυσα και στηρίζουμε τα δίκαιά τους. Όμως! Ξεκάθαρες κουβέντες», ξεκαθάρισε ο κ. Μιχελάκης:

«Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους. Επικαλούμενος μάλιστα τη δήθεν ανοχή της κοινωνίας».

«Είναι αυτονόητο ότι παρόμοιες συμπεριφορές, από όποιον κι αν προέρχονται, είναι απόλυτα καταδικαστέες», κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τι ακριβώς, λοιπόν, προτείνει ο κ. Μιχελάκης για τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές;

Να υπομείνουν με ευλάβεια έχοντας την αμέριστη κατανόηση και συμπάθεια της ΝΔ ή να εναποθέσουν το μέλλον τους σε αυτούς που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε διαφορετικό από όσα έχουν συνομολογήσει κυβέρνηση και τρόικα;


Ο δρόμος για τους εργαζόμενους είναι ένας και μοναδικός αυτή την ώρα: ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ στους ΔΡΟΜΟΥΣ!



ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΤΑ !

ΑΦΟΡΜΗ ΖΗΤΟΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



Η κυβέρνηση συνεχίζει το απαράδεκτο, αυθαίρετο και επικίνδυνο ρεσιτάλ εκφοβισμού, τρομοκράτησης και απειλών των εργαζομένων κάνοντας λόγο για απολύσεις στους εργαζόμενους στους δήμους! «Aν δε συναινέσουν οι εργαζόμενοι έως την επόμενη εβδομάδα, θα καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις στον τομέα καθαριότητας, σε Αθήνα και Θεσ/νικη» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος και δεσμεύτηκε ότι εντός της ημέρας θα αρχίσει η αποκομιδή. «Θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» απαντούν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην ανάθεση του έργου της αποκομιδής σε ιδιώτες.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5 είπε ότι «εντός της ημέρας, έως αργά το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών», προειδοποιώντας ότι αν δε συναινέσουν οι εργαζόμενοι έως την επόμενη εβδομάδα, θα καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις στον τομέα καθαριότητας, σε Αθήνα και Θεσ/νικη.

«Είμαστε αποφασισμένοι, αν οι εργαζόμενοι δεν συναινέσουν, την επόμενη εβδομάδα να καταθέσουμε διάταξη που θα καταργεί όλους τους μηχανισμούς καθαριότητας στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται η Πολιτεία να μείνει άφωνη σ' αυτή τη διαδικασία ή να είμαστε όμηροι -όπως είναι η Αττική επί 30 χρόνια- από κάποιους τύπους που επί χρόνια δικαιολογούν την ύπαρξή τους στα σκουπίδια» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο απολύσεων απάντησε καταφατικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν επιθυμούν να δουλεύουν στους ιδιώτες, εάν είναι ανάλγητο το κράτος, μπορούν να το κάνουν και ενδεχομένως να τους δίνουν και περισσότερα λεφτά».Ο νομάρχης Αθηνών, Γ.Σγουρός, τόνισε από την πλευρά του ότι η αποκομιδή θα ξεκινήσει εντός της ημέρας καθώς απο χθες είχε δηλώσει ότι θα αναθέσει το έργο σε ιδιώτες.. Όλοι οι δήμαρχοι έχουν την εντολή να εξαντλήσουν κάθε μέσο για χάρη της προστασίας των πολιτών. Άμεσα θα μαζευτούν σκουπίδια γύρω από σχολεία, γηροκομεία και κάθε είδους υπηρεσία που περιλαμβάνει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης είπε πως μόλις εκδοθεί η υγειονομική διάταξη θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα για την κατάληψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. «Τίθεται πλέον θέμα δημόσιας υγείας. Δεν μπορούν να μείνουν έτσι τα πράγματα» τόνισε.



ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

«Οι χωματερές μπορεί να ανοίξουν με τα ΜΑΤ, αλλά δεν θα υπάρξει απορριμματοφόρο για να μαζέψει τα σκουπίδια» είπε στον Βήμα 99,5 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ.Χαρίσης, προειδοποιώντας κυβέρνηση και ιδιώτες να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

«Εάν αναθέσετε σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, Β.Πολυμερόπουλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μάς έχει μετατρέψει σε δημόσιες υπηρεσίες β' διαλογής».

«Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν εκφράζει κανέναν, δεν μπορεί να βάλει ιδιώτες» πρόσθεσε.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ISKRA ΠΕΜΠΤΗ 13/10/2011:



ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΣΕ ΧΥΤΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ!

ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΕΙ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 'Η ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ!

Με ένα τελεσίγραφο προς την ΠΟΕ ΟΤΑ (βλ. ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Υπουργού παρακάτω) για την λήξη των κινητοποιήσεων της ομοσπνδίας ο μνημονιακός υπουργός Καστανίδης απειλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ με περικοπές στους μισθούς, δίνει εντολή στους Δημάρχους για τις περικοπές και απειλεί με κυρώσεις αν δεν τις προχωρήσουν, ετοιμάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στους ΧΥΤΑ και στρώνει το έδαφος ιδιώτες να μπουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών!Έργα και ημέρες κυβερνητικού «σοσιαλιστικού»-μνημονιακού τσαμπουκά!

Με «δημοκρατικές» λοιπόν διαδικασίες επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να «κλείσει» και το ζητημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αφού δεν υπάρχει καμία διάθεση εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης και απάντησης στα εργασιακά και μισθολογικά προβλήματα τα οποία οι εργαζόμενοι θέτουν επί τάπητος -που αφορούν ταυτόχρονα και το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα- και τα οποία η ίδια έχει προκαλέσει με τις πολιτικές της, οι οποίες ως γνωστόν είναι «μονόδρομος» για τη «σωτηρία» της χώρας.... άρα δεν γίνεται να κάνει πίσω!


Ο περιφερειάρχης μάλιστα Αττικής, Γ. Σγουρός, λειτουργώντας ως εγκάθετος της κυβέρνησης, δεν έχασε καθόλου χρόνο και έσπευσε να αναθέσει ευθύς αμέσως σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμάτων. Ο Νίκος Βούτσης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση αυτή σημειώνει ότι: ''Λειτουργώντας δυστυχώς ως συμπλήρωμα της κυβερνητικής πολιτικής η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου σε αντίθεση με όλες τις άλλες παρατάξεις διαμόρφωσε ψήφισμα με το οποίο, επικαλούμενη λόγους δημόσιας υγείας, ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές λύσεις εναντίον των εργαζομένων στην ΤΑ και ταυτόχρονα συντάσσεται απροκάλυπτα με τις δυνάμεις που εργάζονται συστηματικά για να δοθεί στους ιδιώτες και το αντικείμενο της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων''.

Όσο θα κλιμακώνονται τα κυβερνητικά-μνημονιακά μέτρα για την εξυπηρέτηση των πιστωτών της χώρας και τη διάσωση της ευρωζώνης σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή, η προπαγάνδα και θα κουρελιάζεται το Σύνταγμα.


Λύση είναι ο μαζικός, ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης και την έξοδο της χώρας από μνημόνιο, τρόικα και ευρωζώνη


Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο των εντολών κυβέρνησης- Καστανίδη:





ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντώντας στο Δελτίο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, με το οποίο επαναλαμβάνονται οι απειλές σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. θέλει να δηλώσει τα εξής:


1. Οι εργαζόμενοι χάνουν το 60% των αποδοχών μέσα σε ενάμιση χρόνο και δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αόριστες υποσχέσεις που προσβάλουν τους εργαζόμενους.


2. Ουδέποτε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αρνήθηκε διάλογο με οποιονδήποτε αρμόδιο.


3. Τα ζητήματα που αριθμούνται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών υπήρξαν τα βασικά αιτήματα της Εκτελεστικής Επιτροπής σε συνδυασμό με τα ζητήματα που προκύπτουν από την «Εργασιακή Εφεδρεία».


4. Στο ζήτημα των δανείων υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια μιας και τα δάνεια των εργαζομένων στο Τ.Π.Δ. και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν εκχωρηθεί σε ξένες τράπεζες.


5. Στο ζήτημα των δυσθεώρητων περικοπών των αποδοχών των εργαζομένων εκτός από συμπάθεια και κατανόηση δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο.


6. Η εξίσωση του επιδόματος Προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους Ο.Τ.Α. με αυτό των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων είναι το αυτονόητο βήμα προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην αποτελούν β΄ κατηγορίας εργαζόμενους στη Δημόσια Διοίκηση.

Είναι σαφές πως ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά με γενικές, καλές προθέσεις αλλά ούτε με απειλές.


Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σ' όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι απ' τους εργαζόμενους.


Συμμετέχουμε στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 με προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) και προετοιμάζουμε την συμμετοχή μας στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
για τις δηλώσεις του κ. Καστανίδη

Αφού κατάφερε να βρει μη κατειλημμένο κτίριο να στεγάσει τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ανάμεσα σε αυτά η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες και η ενδεχόμενη αναθεώρηση του εργασιακού πλαισίου - αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις- ώστε να καταργηθεί ολόκληρος ο κλάδος.


Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την οργή του λαού επιχειρεί να στρέψει τους πολίτες εναντίον όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων μας. Πρόκειται για μια επαίσχυντη προσπάθεια εκβιασμού των εργαζομένων προκειμένου να σταματήσουν τις καταλήψεις, η οποία θα βρει την απάντησή της από το εργατικό κίνημα.


Σήμερα τα περισσότερα δημόσια κτίρια της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη. Τι θα κάνει ο κ. Καστανίδης; Θα καταργήσει τον κλάδο των γιατρών και των εκπαιδευτικών; Ή μήπως θα καταργήσει όλο το δημόσιο τομέα καθώς και τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των δήμων εν μια νυκτί;
ΠΗΓΗ : iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου