Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Γραφει ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος*
Η Τρόικα κατά την παραμονή της στην Ελλάδα έχει καταφέρει ανάμεσα σε άλλα, μέσω των εκπροσώπων της (τα κόμματα του κοινοβουλευτισμού που τη στηρίζουν), να:
· μειώσει δραματικά μισθούς και συντάξεις

· καταργήσει εργασιακές κατακτήσεις, αποτέλεσμα μακροχρόνιου αγώνα του ελληνικού ΛΑΟΥ (επιδόματα, δώρα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας κλπ)
· συρρικνώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όσες επέζησαν να τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και μαρασμό
· καταργήσει τη δημόσια υγεία και τη δωρεάν παιδεία

· αυξήσει το ήδη υψηλό επίπεδο τιμών, πράγμα που σημαίνει περεταίρω μείωση του πραγματικού εισοδήματος
· απογειώσει την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα

Με λίγα λόγια, έχει πετύχει με συστηματικό, μεθοδευμένο και στοχευμένο τρόπο να πλήξει τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, ώστε να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.
Από την άλλη πλευρά, θέλοντας να παραμείνει συνεπής στο μοναδικό της στόχο, την εξυπηρέτηση, δηλαδή, των δανειστών μας, πρέπει να αντλήσει επιπλέον έσοδα και προς αυτή την κατεύθυνση, υπερφορολογεί τις ομάδες τις οποίες έχει φέρει σε αδιέξοδο με τις πολιτικές της, όλο αυτό το διάστημα (αλλά και τα περασμένα χρόνια με πιο ήπιο βέβαια τρόπο). Δηλαδή, συνταξιούχους, χαμηλόμισθους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, υποαπασχολούμενους και άνεργους. Τα καινούργια φορολογικά τεχνάσματα έχουν χαρακτήρα:
· Χαράτσια Αλληλεγγύης προς τις τράπεζες (φόροι επιτηδεύματος κλπ)
· Φόροι υφαρπαγής και ληστρικής επιδρομής στην περιουσία των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, που με κόπο, ιδρώτα και αίμα δημιούργησαν ή κληρονόμησαν.
Φόροι, δηλαδή, χωρίς Συνταγματική και κυρίως ηθική υπόσταση κι επιπλέον δεν υπάρχει αφού το κράτος πρόνοιας συρρικνώνεται και τα έσοδα προορίζονται να καλύψουν δανειακές, τοκογλυφικές ανάγκες.
Αλήθεια ποιος είναι ο στόχος τους; Να βρεθούμε όλοι στο δρόμο; Να μεταναστεύσουμε; Να σώσουμε το ευρώ και την «ιδέα» που πρεσβεύει; Να γίνουν οι πλούσιοι ακόμα πλουσιότεροι και οι φτωχοί να τους ανήκουν ψυχή τε και σώματι;
Λένε, πως η γενιά μου είναι χαμένη (η γενιά των σημερινών 30άρηδων), πως πρέπει τάχα να θυσιαστεί για να αποπληρωθεί το χρέος. Ένα χρέος που δημιούργησαν οιπαππούδες τους και οι πατεράδες τους και όξυναν οι ίδιοι (ερήμην μας), το οποίο χρέος έχουν πληρώσει ήδη οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας και εμείς οι ίδιοι πολλάκις!
Καμία γενιά δεν είναι χαμένη και κανένας άνθρωπος, σε μια κοινωνία που έμαθε να ζει και να μεγαλώνει παιδιά με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, παρά τους σπόρους συνενοχής που διοχετεύουν καθημερινά μέσω των ΜΜΕ, ότι είμαστε συνεργοί στις απάτες και τη διαφθορά που οι ίδιοι δημιούργησαν κι έστησαν δεκαετίες τώρα κι επιπλέον να σπείρουν την αλληλοεξόντωση ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες (ταξιτζήδες εναντίον κοινωνίας, δημόσιοι εναντίων κοινωνίας, όλοι εναντίων όλων), εκμεταλλευόμενοι το ίδιων της διχόνοιας του Έλληνα ανά τους αιώνες, επιδιώκοντας να αποφύγουν την ενότητά του, που θα είναι και η ταφόπλακά τους!
Όλοι εμείς, λοιπόν, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, τους εαυτούς μας, στα παιδιά όλων μας να παραδώσουμε μια κοινωνία άλλη! Δε θα μας πάρει το σπίτι και το βιός κανένα κράτος ληστών και καμιά Τρόικα! Δε θα πάμε φυλακή για ένα κρατικό κοινοβουλευτικό σάπιο σύστημα, υπεύθυνο για:
· Προστασία και διατήρηση της ευδαιμονίας των βαρόνων του
· Το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου
· Κατάργηση και καταστρατήγηση των ελευθεριών μας
· Διασπάθιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων μετατρέποντας τα σε ανούσια χρηματοοικονομικά παράγωγα και άλλα πολλά…
Για πιο λόγο να καθόμαστε εμείς καθημερινά στο σκαμνί της αβεβαιότητας, της ενοχής και της ανασφάλειας, αντί να κάτσουν οι πραγματικοί υπαίτιοι; Ποιος από αυτούς καταδικάστηκε και του δημεύτηκε η περιουσία; Γιατί να υφαρπάζουν τη δική μας με το έτσι θέλω;;;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΙΣΧΥΡΟΙ!!! Κι αυτό θα το συνειδητοποιήσουμε αν είμαστε ΟΛΟΙ μαζί προς ένα κοινό στόχο κάθε φορά! Ως 1οστόχο ας συμφωνήσουμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΑΡΆΤΣΙΑ! Πως θα το πετύχουμε;;; ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!! Αλληλεγγύη όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη!
Ø Όχι μόνο στην Πορεία, στην πλατεία, στο κόμμα, στο γήπεδο ΑΛΛΑ:
Ø Να ξεκινήσουμε από την οικογένεια και τη γειτονιά!!!
Για πιο λόγο να κάνουμε προπόνηση στα όργανα καταστολής στις πορείες και τις διαδηλώσεις; Είναι σα τους τερματοφύλακες...όσο πιο πολλά σουτ τους κάνεις τόσο πιο ζεστοί κρατιούνται… Δεν έχει νόημα τώρα! Αντίσταση και αυτό-οργάνωση στις γειτονιές! Η επανάσταση, η εξέγερση και αγώνας θέλει οργάνωση και στρατηγική, δε γίνεται με ραντεβού! Η πορεία και η συγκέντρωση ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε! Ας γνωρίσουμε και το διπλανό μας!
Να μην ανεχτούμε από τους εαυτούς μας να βλέπουμε ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια και να περνάμε αμέριμνα!
Να μην ανεχτούμε να κόβουν το ρεύμα στο γείτονα ή να του παίρνουν το σπίτι και μεις να κλείνουμε το πατζούρι και να βλέπουμε τηλεόραση!
Ας ρίξουμε επιτέλους τα τείχη του ατομικισμού κι ας γίνομε ΑΝΘΡΩΠΟΙ κι όχι να παραμείνουμε άτομα!
Ας γίνουμε εμείς τούτης της Γης οι κολασμένοι, που θα γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα και δημιουργήσουν κοινωνίες ανθρωπιάς και δικαίου!
Επειδή κατά τη ρήση του Κουβανού Ήρωα Χ. Μαρτί «Ο καλύτερος τρόπος να δείξεις κάτι, είναι να το κάνεις», ας κάνουμε,λοιπόν, καθημερινότητα τον κοινό μας αγώνα, ας γίνουμε χιλιάδες μικρές κοινωνίες αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!!!


*Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Οικονομολόγος, μέλος ΕΠΑΜ Δυτ. Αττικής και της πολιτικής Επιτροπής του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου