Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» των Η.Π.Α. επεκτείνονται

Διογκώνεται το κίνημα των «Αγανακτισμένων» στις Η.Π.Α., με τις διαδηλώσεις κατά της απληστίας και της ανισότητας που κυριαρχεί, όπως υποστηρίζουν, στο οικονομικό σύστημα της χώρας να έχουν επεκταθεί σε πολλές περιοχές.
Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, ωστόσο σήμερα έχουν επεκταθεί σε τουλάχιστον δώδεκα πόλεις. Ανάμεσά τους είναι οι Τάμπα στη Φλόριντα, Τρέντον και Τζέρζι Σίτι στο Νιού Τζέρζι, Φιλαδέλφεια, Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, στα ανατολικά Σικάγο και Σεντ Λιούις στο Μίντγουεστ, Χιούστον, Σαν Αντόνιο και Όστιν στο Τέξας, Νάσβιλ στο Τενεσί και Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σιάτλ και Λος Άντζελες στα Δυτικά.

Ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ του Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ, εξέπληξε χθες δηλώνοντας ότι αισθάνεται κάποια συμπάθεια για τους διαδηλωτές.

«Έχουμε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά για υπερβολικά πολύ καιρό. Έχουμε πολύ απογοητευμένους ανθρώπους και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασαν επίσης την κατανόησή τους για την απογοήτευση και την οργή των διαδηλωτών.

«Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και, ξέρετε, οι διαδηλωτές δίνουν φωνή σε μια απογοήτευση που έχει ευρύτερη βάση για το πώς λειτουργεί το οικονομικό σύστημά μας» δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του, ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Washington Ideas Forum, παρομοίασε το κίνημα διαμαρτυρίας με το Tea Party, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 μετά την εκλογή του Ομπάμα και έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη στη βάση των συντηρητικών βοηθώντας να εκλεγούν δεκάδες Ρεπουμπλικανοί.

«Ο Αμερικανικός λαός δεν πιστεύει πως το σύστημα είναι δίκαιο» ανέφερε ο Μπάιντεν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου